Yapay zeka destekli tarım teknolojileri geliştiren Source.ag, 23 milyon dolar yatırım aldı

Sebze ve meyveleri seralarda yetiştiren kişilere yapay zeka destekli tarım teknolojileri sunan Source.ag, düzenlenen Seri A turda 23 milyon dolar yatırım aldı.

Sebze ve meyveleri seralarda yetiştiren kişilere yapay zeka destekli tarım teknolojileri sunan Source.ag, düzenlenen Seri A turda 23 milyon dolar yatırım aldı. Astanor Ventures liderliğindeki tur, Acre Ventures Partners‘ın ve Hollanda’nın önde gelen birkaç sera işletmecisinin katılımıyla düzenlendi. Girişimin aldığı toplam yatırım 35 milyon dolara ulaştı.

2020 yılında Rien Kamman ve Ernst van Bruggen tarafından kurulan Source.ag, sera tarımının daha güvenli, güvenilir ve iklime dayanıklı gıda üretimine bir yanıt olduğuna inanıyor. Girişim, yapay zeka destekli seralar yoluyla yeterli meyve ve sebzeye erişimi kolaylaştırmak için çeşitli teknolojiler geliştiriyor. Source.ag’in tescilli algoritmaları, iklim, biyoloji ve kaynaklarla ilgili milyonlarca veri noktasını hesaba katarak optimum yetiştirme stratejilerini tanımlamak ve uygulamak için bitki davranışını simüle ediyor.

Source.ag, kirliliği ve arazi kullanımını azaltırken 15 kata kadar daha yüksek verim ürettiğini ve 20 kata kadar daha az su kullandığını iddia ediyor. Hollanda merkezli girişim, büyüyen enerji ve iklim krizleri karşısında sebze verimini artırmak için dünyanın önde gelen yetiştiricileriyle çalışarak yalnızca 12 ayda ürünlerinin kullanıcı sayısını on kat artırdı.

Source.ag CEO’su ve kurucu ortağı Rien Kamman, “Teknolojimiz, çiftçilere mahsullerini en iyi şekilde nasıl yetiştirecekleri konusunda gerçek zamanlı, son derece özel tavsiyeler sağlıyor ve onları başarılı bir yetiştirme operasyonu yürütmelerinde destekliyoruz.” dedi.

Astanor Ventures yatırım uzmanı Arnout Dijkhuizen, “Teknolojinin doğayla buluştuğu noktaya gerçekten odaklanan Source.ag, birçok kişinin imkansız olduğunu söylediği yerde başarılı oldu.” dedi.

Girişim, yeni yatırımı geliştirdiği yapay zekanın daha fazla ekin türü ve çiftçilik yöntemini destekleyecek şekilde genişletmek için kullanacak.

Güncel İçerikler