Otonom traktör üreticisi Monarch Tractor, 61 milyon dolar yatırım aldı

Tüketici ve küresel gıda ekosistemi için sağlıklı çözümler sunan otonom traktör üreticisi Monarch Tractor, 61 milyon dolar yatırım aldı.

Sürdürülebilir çiftçiliği güçlendiren ve dünyanın ilk tamamen elektrikli traktörünün üreticisi Monarch Tractor, B Serisi finansman turunda 61 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Astanor Ventures tarafından yönetilen tura CNH Industrial, At One Ventures ve Trimble Ventures gibi isimler destek verdi.

Bay Area merkezli Monarch Tractor, özel mahsul çiftçilerinin hem ekonomik hem de sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Sürdürülebilir çiftçiliği güçlendiren, verimlilik ve güvenliği artıran ve çiftçiler için karlılığı en üst düzeye çıkaran Monarch Tractor, elektrifikasyon, otomasyon ve veri analizinin bir birleşimini sunan ilk girişim olduğunu iddia ediyor.

İş gücü sıkıntısı, iklim değişikliği ve gıda güvenliği endişelerinin çiftçiler için çok sayıda zorluk yarattığını belirten şirket, çiftçilerin bu büyük zorluklarını göz önünde bulundurarak çiftçi öncelikli bir yaklaşım sağlıyor; gezegen, tüketici ve küresel gıda ekosistemi için daha sağlıklı çözümler sunuyor.

Girişim, eni sermaye ile satış, hizmet ve üretimini hızlandırmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, ürün tekliflerini genişletmeyi ve bölgesel pazar doğrulaması için uluslararası pilot programlarını Güney Amerika, Avrupa ve Asya’da başlatmayı planlıyor.

Monarch Tractor’ın kurucu ortağı ve CEO’su Praveen Penmetsa bir blog yazısında yaptığı açıklamada, “Sürekli artan işgücü zorlukları, sürdürülebilirlik endişeleri ve çiftçilerin karşılaştığı gıda izlenebilirliği ve inceleme sorunları nedeniyle, Monarch Tractor’ın sunduğu benzersiz çözümler için büyük talep gördük” sözlerine yer verdi.

Astanor Ventures Ortağı Hendrik Van Asbroeck, “Uygun fiyatlı, temiz ve otonom bir çözüm sunmanın ötesinde, Monarch’ın traktörleri, geleceğin sürdürülebilir ve verimli çiftliklerini mümkün kılmak için ayrıntılı çiftlik içi veriler topluyor” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler