Galata Business Angels, 2021 yılında 11 girişime 2.2 milyon dolar yatırım yaptı [İnfografik]

2021 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili bir infografik yayınlayan Galata Business Angels (GBA), bu yılı 8 yeni ve 3 follow up olmak üzere 2.2 milyon dolar yatırımla kapattığını duyurdu.

2021 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili bir infografik yayınlayan Galata Business Angels, bu yılı 2 milyon dolar yatırımla kapattığını duyurdu.

2021 yılında portföyüne, araç kiralama pazaryeri Rentiva; Estonya merkezli, tarım teknolojilerine odaklanan Agrovisio; yüksek kolajenli atıştırmalık üreticisi Pacha; haber içerik platformu Aposto!; eticaret analiz ve çözüm platformu Usersdot; üretici pazar yeri Tridi; el yapımı halıları Amerika pazarına katma değerli şekilde taşıyan Revival ve müşteri şikayet yönetimi platformu Juphy dahil olmak üzere 8 yeni girişimi katan GBA, portföy şirketleri Firefly, Alotech, ve Fazla Gıda’ya da takip (follow on) yatırımları yaptı.

2021 yılında GBA, 2.2m dolar yatırım ile diğer yıllara kıyasla en yüksek yatırım hacmine ulaştı. 2012 yılından bu yana yatırım yapılan toplam girişim sayısı da 47’yi bulmuş oldu.

Dünyadaki genel trendlerin aksine GBA bu yıl da Pacha, Usersdot, Tridi ve son yatırımı Juphy gibi kadın co-founder’lı girişimlere yatırım yapma fırsatı buldu.

Exit tarafında da oldukça güzel bir yılı geride bırakan GBA, 2021 yılında Insider, Garaj Sepeti ve Remote Team exitlerini kutladı. Paylaşılan bilgiye göre exitlerle birlikte GBA’nın portföy performansı birçok fonun getirisini geride bıraktı.

2022 yılını GBA’nın yatırım yapmaya başlamasının onuncu yılı olarak kutlayacaklarını dile getiren GBA başkanı Emre Kurttepeli, son on senedir istikrarlı şekilde yatırıma devam etmelerinden memnun olduğunu ve 2021 yılını 2,2 milyon dolarlık GBA’nın en yüksek yatırımıyla tamamladığını iletti. Ayrıca Firefly’a 1,1 milyon dolar, Revival’a 350 bin dolar ve Fazla Gıda’ya 294 bin dolar olarak gerçekleşen yatırım turlarının, yine GBA tarihindeki en yüksek yatırım turlarından olduğunun altını çizdi.

GBA’nın 2021 İnfografiği

Yatırım ortamındaki hareketliliğin portföy şirketlerine yaradığına dikkat çeken GBA Başkanı, 2021 yılı içerisinde, portföy şirketleri Alotech, Denebunu, Fazla Gıda ve Firefly’a yeni VC yatırımlarının geldiğini ve GBA portföyünde en az iki unicorn adayının olduğunu söyledi.
Sözlerine GBA’ya gelen yatırım başvurularıyla devam eden Kurttepeli, gelen 1000’e yakın başvurunun dikkatle incelendiğini ve hızlı bir şekilde yatırımcılarla buluşturulduğunu iletti. Başvuru sürecinin, gelen yüksek talep nedeniyle oldukça zorlayıcı geçtiğini ileten Kurttepeli GBA’ya yoğun ilgi gösteren tüm girişimlere GBA’yı oluşturan 38 melek yatırımcı adına teşekkür etti.

GBA Genel Sekreteri Ata Uzunhasan, 2022 yılında finansal teknolojiler, yapay zeka ve Web3 alanlarda yatırımları arttırmayı hedeflediklerini ve GBA olarak kadın girişimci sayısındaki artışı çok önemsediklerini belirterek, kadın girişimcilere destek olma konusunda önemli işler yaptıklarına dikkat çekti.

Güncel İçerikler