Geliştirdiği Smart Signage Platformu ile perakende sektörünün dijitalleşmesine önemli katkılar sağlayan Octopus, ilk kez Contemporary İstanbul’da Fırat Neziroğlu ile beraber gerçekleştirdiği özel proje ile “güncellenebilir sanat eserleri’” ve NFT kategorisinde yepyeni bir iş modelini hayata geçirdi. Fırat Neziroğlu’nun ‘’Fütüristik Şehzade’’ isimli eseri, Octopus Platformu aracılığı ile dijitale taşınarak güncellenebilir sanat eseri kategorisine taşınmış oldu.
NFT (non-fungible token) blockchain teknolojisi ile sertifikalanan eserler ve bu eserlere özellikle Z-Jenerasyonunun gösterdiği büyük ilgi, son yılların en “çılgın” trendi oldu.
Octopus kurucusu Emre Yıldız: “Çok kısa bir süre içerisinde İngiltere, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Romanya’da digital signage ürünlerimiz ile perakende dünyasının önemli markalarını portföyümüze eklemeyi başardık. Özellikle endüstriyel ekranların, içerik ve ölçümleme yönetimi tarafında yaşadığı sorunlar için geliştirdiğimiz teknolojimiz kısa sürede Avrupa’da rakiplerimizden farklılaşmamıza ve ölçeklenmemize olanak sağladı. Bugün Fırat Neziroğlu’nun Anadolu’dan ilham alan dokuma çalışmalarını ekranlarımızı ile buluşturarak sanat dünyasında ‘’güncellenebilir sanat eseri’’ kategorisini de oluşturmuş oluyoruz. Dünya çapında yeni sanatçılarla yapacağımız özel iş birlikleri için şimdiden çok heyecanlıyız.” dedi.
Contemporary İstanbul’un en pahalı eseri oldu
Pandemi kısıtlamalarının ardından Türkiye’de gerçekleşen ilk uluslararası sanat etkinliği olan Contemporary İstanbul’da, Smart Signage Platformu Octopus ve Fırat Neziroğlu iş birliği ile hayata geçen “Fütüristik Şehazade” isimli eser, 60.000 USD’lik fiyatı ile etkinliğin en pahalı eseri oldu.