Yemek pişirme paketi gönderen girişim ŞefGibi, faaliyetlerini sonlandırdı

Sizlere geçtiğimiz yıl içerisinde paylaştığımız yemek pişirme paketi sağlayan girişim ŞefGibi, kurucusundan aldığımız bilgiye göre faaliyetlerini sonlandırdı.

Girişimin web sitesini incelediğimizde, satışların da kapatıldığını gördük. Birkaç yazılık blog içerik oluşturulmuş. Neden kapandığı konusunda aldığımız en temel bilgi; gıda fiyatlarındaki artıştan ötürü rekabet ortamına uyum sağlayamamaları olmuş.

Paket fiyatları 180 TL civarındayken siparişlerde azalma olmuş. Buna rağmen girişimin yaşam döngüsünü koruması için 250 lira gibi bir rakama artırmaları sözkonusuymuş. Ancak 180 TL’de bu tür müşteri dönüşlerinin olması, onları bulundukları pazarda daha da fazla zorlayacağından, vazgeçme noktasına gelmelerine sebep olmuş ve faaliyetlerini sonlandırmışlar. Girişimciler için doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu durum bir başarısızlık olarak görünse de, onlara eşsiz bir deneyim sağladı. Bir süre kendilerini nadasa yatıran ve mevcut uzmanlık işlerine devam eden girişimciler, eminiz iyi bir geri dönüş hikayesi yazacaktır.

Girişimin kurucuları Orçun Seviğ ve Korgün Koyunpınar‘a yeni süreçlerinde başarılar dileriz. Ayrıca detaylı yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya da devam edeceğiz.

Güncel İçerikler