Abonelik modelinde yemek gönderen ŞefGibi, kar etmediği için pivot etti

Eylül 2017’de kurulan Türkiye merkezli girişim ŞefGibi‘yi sizlerle ilk kez Şubat 2018’de paylaşmıştık. Kasım 2018’de ise KWORKS Demo Day sahnesinde görmüştük. Ancak Temmuz 2019’da ise iş modelindeki belirsizlik sebebiyle faaliyetlerini sonlandırdığını paylaşmıştık.

Ancak kuruculardan aldığımız yeni bilgiler doğrultusunda tam bu noktada ŞefGibi’nin yeni hikayesi bu kapanma sürecinde yeniden doğuş olarak karşımıza çıktı. Kurucuların bizimle paylaştığına göre; operasyonlarının büyümesi ve ülke ekonomisinin koşulları değiştikçe nakit ihtiyacına da hesaplanılandan çok fazla duyulması, girişimin büyüme sürecini fazlasıyla zorlaştırmaya başlamış. Bu fiyat artışları, özellikle gıda fiyatlarının olağan dışı yükselişi ve bu doğrultuda birim maliyet giderlerinin artması, yükselen giderleri de müşteriye yansıtamıyor olmaları, zor bir sürece girmelerine neden olmuş. Çıkış noktası arayan kurucular, çözümü Pivot ederek bulmuşlar.

Pivot, mevcut bir iş modelinden farklı bir iş modeline geçiş demektir.

Abone sayılarında aylık %20 – %30 büyüme oranını yakalasalar da, artan maliyetleri karşılamıyormuş. Aslında rakamsal olarak büyüme görünse de, ŞefGibi istenilen şekilde ilerlememiş. Bu doğrultuda, kurucular yeni iş modelini bizimle paylaştı.

Kurucu ortağı Korgün Koyunpınar, değişim süreciyle ilgili şunları söyledi: “Her dakikasından zevk alarak yürüttüğümüz operasyonumuz boyunca, paket abonelerimiz haricinde, sağlıklı yaşamı eğlenceli bir hale getiren tariflerimizi takip eden yaklaşık 15 bin kişilik bir kitle oluştu. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda paket aboneliği faaliyetimizi kapatıp yeni bir yapılanma ile sağlıklı yaşam platformuna dönüşmeye karar verdik.”

ŞefGibi artık aylık abonelikli gönderim yapan bir platform değil, sağlıklı yaşamakla ilgili içerikler üreten bir platforma dönüştü. Hedefi; Türkiye’nin kitlesel olarak en büyük sağlık platformu olmak. Yakında platformda yeni içeriklerin ekleneceği bilgisini de aldık.

Güncel İçerikler