imece, sosyal meseleler etrafında bir araya gelen birey ve kurumları çeşitli kaynaklarla bir araya getiren sosyal inovasyon platformudur. Kasım 2018’de başvurularının açıldığını duyurduğumuz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği meselesinde, imece destek programına seçilen 10 proje belli oldu.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği meselesinde seçilen 10 kuluçka projesi:
Kadın Eli: İş kurma hayali olan kadınları mentorluk programı ile sosyal girişimcilik için hazırlayan, farklı kurlardan oluşan bir eğitimi ve uygulama.
Kızlar Sahada Akademi: Sporun birleştirici gücü ve takım ruhuyla her yaştan kadının sosyal olarak güçlenmesini sağlama amacı taşıyan proje.
Wo-Co Generic Platform: Kadınların kurumsal hayatlarında karşılaşabilecekleri zorlukları farklı modüllerle aşmak için kurulmuş bir platform.
BabyAcademy: 0-5 yaş grubu çocukların gelişim hızı ve ihtiyaçlarına göre bireyselleştirilmiş, günlük gelişim desteği sunan bir anne destek mobil uygulaması.
Öğrenme Tasarımları: Toplumsal cinsiyet rolleri ve kavramlarını dönüştüren öğretici oyuncak kiti ve mobil uygulama.
monolab Yaratıcı Teknolojiler: Ada Kızları Maker hareketini, programlama ve elektronik eğitimlerini kız çocuklarına yönelik bir şekilde kurgulayan proje.
Kök Basmane: Gıda üretim tesisi ile İzmir Basmane’de yaşayan mülteciler de dâḫil olmak üzere bölgedeki kadınlara ilk olarak eğitim, ardından da istihdam sağlama amacı taşıyan proje.
Ladybirdlist: Kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansmana erişimlerini sağlamak için kadınlara yönelik fon kaynakları ile girişimcileri buluşturma platformu.
Empathically: Bilgisayara yüklenecek bir yazılımın tüm yazışmaları denetleyerek toksik iletişim dilini empatik dile çevirmesini esas alan, yapay zeka tabanlı bir uygulama.
reflect – Digital Good For Girls: Dezavantajlı kız çocuklarının eğitime entegrasyonun sağlanması için tekstil ürünleri satışı üzerinden nakit transferi sağlayan bir proje.
Bu projelerle ilgili detaylı içerikleri yakında paylaşıyor olacağız.