Userguiding: İnteraktif ve sonuç odaklı kullanıcı oryantasyonu aracı

Türkiye’deki yeni girişimler serimize bugün Workup girişimlerinden Userguding ile devam ediyoruz. Workup’ın 3. dönemine seçilen Userguiding; kod yazmadan, dakikalar içerisinde interaktif ve sonuç odaklı ürün turları hazırlama imkanı sunan bir kullanıcı oryantasyonu (user onboarding) aracıdır.

Osman Koç ve Muhammet Enginar tarafından Ocak 2018’de kurulan Userguiding’in şu anda 82 ülkede 1800’den fazla aktif kullanıcısı var.

Userguding’in iyileştirmede yaptığı üç ana alan bulunuyor:

  1. Ürün Kullanımı: İyi tasarlanmış bir kullanıcı oryantasyonu süreci ürün ve yeni özellik kullanımını %35’lere kadar artırıyor.
  2. Müşteri Hizmetleri: En çok gelen sorular için hazırlayacağınız interaktif ürün rehberleri müşteri destekleri maliyetinizi %30’a kadar düşürüyor.
  3. Müşteri Memnuniteyi: Kullanıcılarınız web uygulamanızı kullanırken onlara anlık destek verdiğinizi hissettiği için net tavsiye skorunuz (NPS) %25’e kadar artıyor.
Muhammet Enginar ve Osman Koç

Bu girişimin fikir olarak nereden çıktığını kuruculardan Osman’a sorduk:

“Muhammet ile birlikte kurduğumuz bir önceki şirket olan YNOT’da pek çok web geliştirmesi yaptık. İş teslimi yaklaştığında en büyük problemlerden biri web uygulamasının kullanıcılara tanıtımı oluyordu. Açık kaynaklı birkaç yazılım olmasına ragmen segment oluşturamama, görüntülenen ürün rehberlerinin analitik bilgisine ulaşamama gibi problemler yaşıyorduk. Ayrıca müşterilerimiz ürün turlarında pek çok özelleştirme istiyordu. Yaptığımız pazar araştırmasında yalnız olmadığımızı, ajansların yanında SaaS ve e-ticaret sitesi sahiplerinin de bu tür bir ürüne ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. UserGuiding’i tam olarak bu ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlayıp geliştirdik.”

Türkiye’deki tek “kullanıcı oryantasyonu (user onboarding)” ürünü olarak pazarın liderliğini hedefleyen girişim, bu alanda ilk akla gelen şirket olmak istiyor.

Pazarın büyüklüğünden biraz bahsetmek gerekirse; geçtiğimiz Ay içerisinde global pazardaki en büyük oyunculardan WalkMe, 50 milyon dolar daha alarak toplamda 207.5 milyon dolarlık bir yatırıma ulaştı ve pazarın ilk milyar dolarlık (unicorn) girişimi oldu.

İlerleyen süreçlerde Userguiding’i neler beklediğini biz de yakından takip ediyor olacağız. Her girişimi olduğu gibi bu girişimi de global pazarda iyi bir oyuncu olarak görmek istiyoruz.

Güncel İçerikler