Recontact, 22 milyon TL değerlemeyle 1 milyon 750 bin TL yatırım aldı

Dünya’nın ilk sinematografik mobil oyununu çıkaran mobil oyun şirketi Recontact, 22 milyon TL değerleme ile Hande Enes ve Akın Babayiğit‘ten 1 milyon 750 bin TL yatırım aldı.

2.3 milyarın üzerinde oyuncunun faaliyet gösterdiği dünya oyun endüstrisi 137 milyar dolarlık bir hacme sahip. 70 milyar dolar değer oluşturan mobil oyun sektöründe faaliyet gösteren iki kardeş Eray Dinç ve Simay Dinç, yeni bir janr ortaya koyarak Recontact mobil oyun serileriyle fark edilmeyi başardılar.

2015 yılında bağımsız oyun geliştiriciler olarak başladıkları seruven Erdem Yurdanur’un melek yatırımcı olarak dahil olmasıyla 2017 yılının ekim ayında Sanatçı Eray Dinç, Yapımcı Simay Dinç ve Geliştirici Can Aksoy tarafından Recontact Digital Arts A.Ş olarak Istanbul’da kuruldu.

Sinema ve dijital oyun sektörü için yepyeni bir mecra yaratmayı hedefleyen ekip, Oynanabilir Sanat üretmek mottosuyla 2015 yılında yola çıktı. Video sanatını mobil oyuna entegre ettikleri ilk projeleri Recontact:Istanbul, 2015 yılında Apple tarafından Turkiye’nin en iyi mobil oyunu seçildi, sadece IOS’da 80 milyon kişiye ulaştı, 2016 yılının da en iyileri arasında yer aldı.153 ülkede en yenilikçi ve yaratıcı kategoride birinci sırada yer aldı. Juri üyelerinin Oscar, HBO, Marvel’dan oluştuğu Los Angeles New Media Film Festivaline en iyi app kategorisinde ödül aldı.

Ahmet Ümit’in senaryo danışmanlığı yaptığı, Fikret Kuşkan’ın başrolunu oynadığı Apple tarafından Dünya’nın ilk sinematografik mobil oyunu olarak lanse edilen ikinci oyunları Recontact:Istanbul Eyes of Sky uluslararası bir çok önemli yarışmadan ödülle döndü.

Yepyeni bir interaktif sinema deneyimi sunan Eyes of Sky  sadece ara videolarının gerçek olduğu fakat oyun tasarımlarının fotografik veya animasyonla yetinildiği eski tip video oyunların aksine videoların müdahale edilebilir interaktif bir yapısının olduğu, tamamen gerçek mekanlarda ve gerçek sinema oyuncularıyla hazırlanan bir polisiye maceradır. Dünyanın en gizemli şehri İstanbul ise tüm tarihi dokusu ve sırlarıyla bu oyuna ev sahipliği yapıyor.

Eyes of Sky’ın yönetmenliğini oyun tasarımını ve senaryosunu yeni medya sanatçısı Eray Dinç üstleniyor. Yapımcılık koltuğunda Simay Dinç var. Oyunun geliştiricisi ve yazılımın başındaki kişi ise deneyimli Can Aksoy. Müziklerin tamamı da özgün olarak Kaydedenler Kulübü tarafından Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir tarafından kaydedildi.

Güncel İçerikler