Yerli mobil oyun girişimi Frantic Games, tohum öncesi turda 2.4 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar geliştiren yerli girişim Frantic Games, tamamladıkları tohum öncesi turda 2.4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

vgames’in liderlik ettiği yatırım turuna, 500 Emerging Europe ve Akın Babayiğit katıldı. Bu yatırım Frantic Games’in yeni oyunlar geliştirmesi ve yeni oyunculara ulaşması için büyük bir imkan sağlayacak.

Kurucuların yatırımla ilgili egirişim’e verdiği demeçte;

“Sağlanan fonla beraber oyun geliştirme kapasitemizi arttırmayı, ekibimizi büyütmeyi ve küresel oyuncu havuzumuzu genişletmeyi planlıyoruz. Oyuncularımıza ilham ve keyif veren, aynı zamanda heyecan uyandıran oyunlar sunmak istiyoruz. En az bizim kadar oyun tutkusunu paylaşan bir topluluk oluşturmaya yönelik amacımızı sürdürüyoruz.”

Kürşad Can Mutlu, Ali Dal, Anıl Duyal Baydır ve Alican Sayan tarafından 4 ortak olarak Kasım 2022’de Ankara’da kurulmuş bir mobil oyun stüdyosudur.

Kurucu ekip; yazılım geliştirme, ürün yönetimi, oyun tasarımı, sanat yönetimi gibi çeşitli alanlarda uzmanlık alanlarına sahiptir. Geçmişlerinde MagicLab Games, Loop Games, Ruby Games gibi sektörün önde gelen şirketleri olmasının yanında; Match 3D, Match Tile 3D, Touchdown Glory, Epic Race ve Fidget Trading gibi küresel başarı yakalamış ve kendi kategorilerinin zirvesine çıkmış projelerde yer almışlardır.

“Frantic Games olarak en değerli kaynağımız oyun geliştirmek için olan tutkumuzdur. Bu tutkuyu oyuncularımızla paylaşmak için yarattığımız bu fırsatı büyük bir gurur ve mutlulukla devam ettireceğiz. Hybrid-casual kategorisinde yüksek kalitede ve özgün oyunlar geliştirmek, dünyanın dört bir köşesinde yayınlamak ve oyunlara en az bizim kadar tutkulu insanlarla buluşmak için çalışmalarımızı son hız devam ettiriyoruz.”

Mobil oyun sektöründeki uzmanlıklarıyla birlikte oyuncuların beklentilerini karşılayan, hem kendilerini hem de oyuncuları tatmin eden yeni oyun projelerine başlamak ve olabilecek en iyi deneyimleri oyunculara sunmak, en büyük öncelikleri.

Lider yatırımcı vgames’tan Daniel Mironov, verdiği demeçte;

“vgames’in Türkiye’de bir başka yatırım turuna daha önderlik etmiş olmasından dolayı oldukça heyecanlıyız. Sıradışı yetenekleriyle, sarsılmaz tutkusuyla, yapıcı zihinleriyle ve oyun sektöründeki güçlü tecrübeleriyle Frantic Games ekibinin oyun sektöründeki sınırları zorlayacaklarından ve tüm dünyadaki oyunculara unutulmaz tecrübeler sunacaklarından hiç şüphemiz yok. Bu maceraya beraber katıldığımız için çok heyecanlıyız.”

500 Emerging Europe’tan Enis Hulli ise verdiği demeçte:

“Türkiye’nin oyun ekosistemi günden güne kendini tekrar kanıtladı. Ekibin geçmişine ve oyunlarda elde ettiği başarılara baktığımızda, Frantic Games ekibine yatırım yapmak tekrar bulunmayacak bir fırsattı.”

Yatırımcılardan Akın Babayiğit ise;

“Yaratıcılığı, titizliği ve azmiyle beni etkilemiş olan Frantic Games ekibini desteklemekten dolayı oldukça mutluyum. Akıllılar, hırslılar ve en önemlisi mobil oyun pazarının içini dışını çok iyi biliyorlar. Önümüzdeki yıllarda neler başaracaklarını merakla bekliyorum.”

Son olarak girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Kürşad Can Mutlu ise verdiği demeçte;

“vgames, Emerging Europe 500 ve Akın Babayiğit’ten aldığımız rehberlik ve yatırım ile birlikte hybrid-casual kategorisinde yeni ufuklara yelken açacağız. Frantic Games olarak başarı yolunda gördüğümüz en önemli unsur ekiptir. Yatırımla birlikte ekibimizi genişleteceğiz ve oyunculara sıradışı deneyimler yaratmak için çalışacağız.”

Güncel İçerikler