Yerli oyun girişimi Cypher Games, Play Ventures liderliğinde 3.2 milyon dolar yatırım aldı

Play Ventures liderliğinde Cypher Games‘in gerçekleşen tohum öncesi yatırım turuna 500 Global’ın yanı sıra Finlandiya merkezli Next Games ve Elite Game Developers kurucusu Joakim Achrén ve İngiltere merkezli Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit de katıldı.

Anıl Şimşek, Tuan Çilingir, Burak Taban, Emir Kocaağa, Mert Can Özcan ve Ezgi Balkan tarafından kurulan Cypher Games, mobil merge oyunları alanında global anlamda lider bir stüdyo olmayı hedefliyor. Ekibin daha önceden birlikte yayınladığı bir merge oyunu bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre, Cypher Games, aldığı yatırımı ekibini ilerleyen iki yıl içerisinde 6 katına çıkarmak ve ilk casual mobil merge oyununu geliştirmek için kullanacak. Kurucu ortaklardan Anıl Şimşek, Türkiye’deki mobil oyun yetenek havuzunun çok güçlü olduğunu ve Cypher Games’e katılan her ekip üyesinin şirketlerinin uzun vadeli birer ortağı olarak görüldüğünü belirtti.

Buna ek olarak, Anıl Şimşek’in belirttiğine göre, şirket aralarına yeni katılacak ekip arkadaşları için oldukça önemli bir miktarda stok opsiyon havuzu ayırmış bulunuyor. İlk oyunlarının yayınlanmasının ardından Berlin’de ikinci ofislerini açmayı planlayan Cypher Games ekibi çalışanlarına 2023 yılı itibariyle istedikleri ofislerinde çalışabilme fırsatı sunacak.

Play Ventures ortağı Harri Manninen, Cypher Games’in ilk yatırım turuna liderlik etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve Cypher ekibinin dünya çapında bir casual oyun stüdyosu olabileceğine emin olduklarını dile getirdi. Türkiye mobil oyun ekosisteminin çok güçlü olduğunu söyleyen Manninen, Cypher ekibinin Peak, Dream ve Bigger gibi önde gelen lider stüdyolardan biri olacağına inandıklarını belirtti.

500 Global ortaklarından Enis Hulli ise “Türkiye’de oyun alanında her sene yeni bir unicorn çıkmaya devam edeceğinin en büyük göstergesi, Cypher Games gibi ekiplerin bir araya gelerek, oyun odaklı global fonları da bu hikayenin bir parçası yapabilmesi. Henüz yolun başı olsa da, devamını hayal etmek zor değil!
” şeklinde konuştu.

Oyun girişimlerinde global ölçekte ismi bilinen, Elite Game Developers kurucusu Joakim Achrén ise bugüne kadar hep yüksek potansiyelli ekiplere yatırım yaptığını ve Türkiye’deki ilk yatırımının ise Cypher Games olduğunu belirtti.

Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit ekibe dair inancını “Cypher Games’in bu heyecanlı yolculuğunun başında destekçisi olmak oldukça heyecan verici. Türkiye’nin oyun sektörü için bir merkez hâline geldiğine şüphem yok. Cypher ekibi beni yüksek hedef ve motivasyonu ile oldukça etkiledi. Çok yakında adlarından söz ettireceklerine inancım tam. Bu yolculuğun bir parçası olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.” cümleleriyle dile getirdi.

Güncel İçerikler