Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, görevini devrediyor

Çinli e-ticaret devi Alibaba Group, büyük bir yönetim değişikliğine gidiyor. Şirketin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan Jack Ma, görevini şirket CEO’su Daniel Zhang’a bırakacağını açıkladı. Ma, 10 eylül 2019 tarihine kadar görevine devam edecek, daha sonra sadece yönetim kurulu üyesi olarak hizmet vermeye devam edecek.

2020 tarihinden ise itibaren Jack Ma, Alibaba Group’un üst düzey 36 ortağından biri haline gelecek. Eski bir İngilizce öğretmeni olan Ma’nın, yöneticiliği bıraktıktan sonra rahat bir emeklilik planladığı kulislerde önemli bir haber olarak yer almıştı. Fakat şirket tarafından yapılan açıklamada bu iddia yalanlandı. Bunun yerine ise şirketteki rolünü kademeli olarak azaltmak istediği belirtildi.

Ma, ayrıca bazı medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı metinlerde şirketin gelecek yöneticisi hakkında övgüler yağdırdı. Daniel Zhang’ın CEO’luk görevini devraldığından beri üstün yetenek, iş zekası ve kararlı liderlik gösterdiğinden bahsetti. ‘Zhang’ın CEO olarak görev yaptığı 13 çeyrek boyunca şirketimiz istikrarlı ve sürdürülebilen bir büyüme gördü. Kendisinin analitik düşünme şekli benzersizdir, kendisine verilen sorumluluğu tutkuyla kucaklar. Ayrıca yaratıcı iş modellerini denemek için de büyük bir cesarete sahiptir.’

Şirketin yaptığı açıklamanın yanında Ma, şirketten ayrılmasının kademeli olacağına yeniden vurgu yaptı. ‘Gelecek sene görevimi devrettikten sonra beni gerçekten heyecanlandıran eğitim alanına geri dönmek istiyorum. Dünya büyük ve ben hala genç sayılırım, bu sebeple yeni şeyler denemeyi planlıyorum. Bu arada herkese garanti edebileceğim tek şey şu; Alibaba asla Jack Ma’ya ait değildi, ama Jack Ma sonsuza kadar Alibaba’ya ait olacak.

Güncel İçerikler