2018 yılında Trendyol’un büyük hissesini satın alan Alibaba, şirkete 350 milyon dolarlık sermaye artışı yaptı

Reuters’ın haberine göre dünyanın en büyük eticaret sitelerinden biri olan ve herkes tarafından bilinen Alibaba, Türkiye’nin en değerli eticaret sitelerinden olan Trendyol‘a, 350 milyon dolarlık bir sermaye artışı yaptı.

Trendyol’un henüz doğrulamadığı bu haberi Reuters, Çin ticaret siciline yapılan bir girişe göre tespit etmiş. Değerlemesi henüz açıklanmasa da 10 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’den çıkan bir decacorn girişim diyebiliriz.

Trendyol, yabancı yatırımcılardan da destek alarak Türkiye’nin eticaret pazarında lider konumunu koruyor. 2018 yılında Trendyol’u satın alan Alibaba, kayda göre işlem sonrasında hissesini yüzde 86,5’e çıkarmış.

getir’e yapılan yatırımı göz önünde bulundurursak, bu iki sürecin farklı olduğunu söyleyebiliriz. getir’in yatırımı, Türk kurucuların hisselerinin büyük çoğunluğuyla kapandı.

Dile getirdiğimiz gibi bu zaten Trendyol’un büyük hissesine sahip olan Alibaba’nın, şirket içerisindeki hisselerini arttırmak için yaptığı bir ek sermaye yatırımıdır.

Trendyol’dan da bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığında sizlerle paylaşacağız.

Son olarak; Bizim duyurduğumuz getir’in unicorn olduğu yatırım haberi, halen son zamanların en büyük haberi olma özelliğini koruyor 🙂 Küçük bir ekiple hızla büyümemizi sürdürüyoruz.

Güncel İçerikler