Dünyanın en küçük Osiloskop’u yerli girişim Compocket tarafından üretildi

Yerli girişimlerimizden Compocket, dünyanın en küçük Osiloskop’unu üretmek için yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir kollarını sıvadı ve çalışıyor. Dün girişimi biraz inceleme fırsatı buldum. 4-5 kişilik mühendis ekip bu küçük cihazı, gecesini gündüzünü vererek geliştiriyor.

Osiloskop bildiğiniz üzere genellikle mühendisler tarafından kullanılır ve elektrik dalga sinyalini ölçüp göstermeye yarayan bir cihazdır. Günümüzdeki örneklerine bakarsak yaklaşık 3 kg’lik bir ağırlığı var. Ancak Compocket’ın mühendislik ekibi bu cihazı 60 gr’a kadar düşürmeyi başarmış durumda. Cihaza hem yazılımsal hem de donanımsal ek özelliklerin de geleceği belirtiliyor. Kullanılan son teknoloji malzemeler ve yazılım ile de ürünle ilgili bir geliştirme olduğunda, bu ufak cihazı satın alacak kişiler telefonlarına bağladıklarında, güncellemeleri de alabilecekler.

Şu an benim elimde tuttuğum 3D yazıcıdan çıkmış bir prototip. Piyasaya sunulacak ürünün metal veya benzeri kalitede bir maddeden yapılacağı da almış olduğum bilgiler arasında.

Cihazın testleri yapılıyor, kapalı beta kullanıcıları var. Yakında piyasaya çıkacak ürünü, test kullanıcılarının verdiği geri bildirimler ile satışa hazır hale getiriyorlar.

CompocketBuy Buddy, Smart Mimic vb. donanım odaklı girişimlerin daha fazla çıkmasını temenni ediyoruz. Elbette ülkemizdeki ham madde pahalılığı ve prototip çıkarma konusunda henüz yeterli seviyeye ulaşmamış olması, bu durumu biraz zorluyor. Ancak geçtiğimizde günlerde Yıldız Teknopark‘ın MVP çıkarması için girişimlere destek olduğunu da duyurmuştuk.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler