Girişimcilere destek veren melek yatırım ağı İstanbul Startup Angels yatırım aldı

Yüksek etki yaratacak yeni girişimcileri başlangıç aşamasında keşfetmek, girişimcilere mentorluk desteği vermek ve Türkiye’deki potansiyel yatırımcıları geliştirmek amacıyla kurulan ve Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilen melek yatırımcı ağı İstanbul Startup Angels, Nexus Ventures ve Hande Enes‘den yatırım aldı. Yatırım tutarı ve değerlemenin açıklanmadığı yatırım süreci Moroğlu Arseven avukatlık ortaklığı ve Arıkan hukuk danışmanlığı tarafından yürütüldü.

Yatırımcılardan Nexus Ventures CEO’su Burak Örücü; “İstanbul Startup Angels’ın, hızlandırma programları, melek yatırım ağı ve kitlesel fonlama platformu sayesinde yatırımcılar için tek platformda farklı alternatifler sunabilmesi ve bununla birlikte girişimciler için tek platformda bütünleşik çözüm önerisi geliştirebiliyor olması yatırım kararımızda etkili olmuştur” şeklinde görüş bildirirken diğer yatırımcı Hande Enes ise; “Türkiye’de gelişen girişimcilik ekosisteminde yaptığı yatırımlar ve çalışmalarıyla önemli bir oyuncu olan İstanbul Startup Angels’in kitlesel fonlama mevzuatı ile birlikte bu konuda da öncü rol olacağına inandığını” belirtti.

2016 Ocak ayından beri aktif yatırım yapan İstanbul Startup Angels bu güne kadar 24 yatırım yaparak Türkiye’nin son yıllarda en çok yatırım yapan melek yatırımcı ağı konumuna gelmiştir. Türkiye’nin ilk dikey hızlandırma programı olan IOT Telco Labs ile tohum aşamasında da yatırım yaparak ekosistemde uçtan uca hizmet verebilen tek melek yatırımcı ağı olma özelliğini taşımaktadır.

İstanbul Startup Angels’in yatırımları arasında; Sinemia, Pubinno, Bagaj, Olev, Voscreen, Mobilmed, Loki, Buy buddy, Park Kolay, 11sight, ACL Teslim, Mobiroller, Anatolian Teknoloji, Most, İyi sahne, Datapare, Smarttaxi, jetract, Instapio, TDS maker, Scoutuium ve Sports and Merits bulunmaktadır.

İstanbul Startup Angels Kurucu ortağı Gülsüm Çıracı; alınan bu yatırımla öncelikli olarak ekiplerine yatırım yapacaklarını, stratejik ortaklıklarla yeni dikey hızlandırma programları açmayı hedeflediklerini ve yatırımcı ile girişimci hizmetlerini daha da çeşitlendirmeyi planladıklarını belirtirken geçtiğimiz ay kanunlaşan sermaye bazlı kitlesel fonlama konusundaki startupfon.com oluşumu ile bölgesel olarak yaygınlaşmayı hedeflediklerini belirtmiştir.

Sermaye bazlı kitlesel fonlama platformu olan Startupfon.com ile küçük yatırımcılar da düşük riskle beraber deneyimli yatırımcılarla yatırım yapma imkanı sağlamaktadır. Girişimciler ise kitlelere ulaşarak kısa sürede fon toplayabilir ve kitleleye kendilerini tanıtabilmektedirler. Şu anda Startupfon.com’da yatırımcılar ilgilerini çeken startuplar ile tanışıp ve takip edebilmektedir. Regülasyonun tamamlanması ardından yatırımcılar online olarak bu startuplara yatırım imkanı bulabilecekler.

Güncel İçerikler