BIC Angels, BIC101 Hızlandırma Programı kapsamında LETZ’e 1 milyon TL değerleme üzerinden yatırım gerçekleştirdi. BIC Angels nakdi yatırımın yanı sıra çalışma alanı, uzman desteği ve mentorluk alanlarında da Letz’in yanında olacak. BIC Angels melekleri içinde Letz’e yatırım yapanlar içerisinde şu isimler yer aldı; Mehmet Onarcan, Ali Çebi, Liora Nasi, Tuğra Gönden, Ayşe Topçu, Bahtiyar Yurtoğlu.
Letz’i kuran üç genç girişimcinin hedefi Türkiye’de altı ay içinde 100 bin kullanıcıya ulaşmak, bir yıl sonra yurtdışına açılıp üç yıl içinde de global marka haline gelebilmek.
İdil Mayzel ve Simge İçen tarafından Ağustos 2016’da kurulan Letz, Bünyamin Genel’i de aynı yılın Eylül ayında ortak alarak yola çıkan yeni bir mobil sosyal uygulaması. Kullanıcıların arkadaşları ile kolay ve hızlı bir şekilde buluşmanı sağlayan Letz, bir şeyler yapmak isteyen kullanıcıların, yapmak istediği aktiviteyi ya da etkinliği 30 karakter ile yer ve zaman belirterek anlatıp, müsait arkadaşlarına yollayabildiği bir mobil uygulama olarak ön plana çıkıyor.
Android platformlarda beta sürecinde olan Letz, Mayıs ayında son halini alarak kullanıcıların sosyal hayatlarını harekete geçirmede yepyeni bir soluk olma hedefinde. iOS’ta ise kapalı beta’da olan uygulamayı kullanmak isteyenler, websitesi üzerinden email adresini bırakıp, kapalı beta kullanıcısı olabilirler.
Sosyal hayatı canlandıracak yerli uygulama
Letz fikrinin geçtiğimiz Ağustos ayında, kurucu ortakların aynı problemi farklı zamanlarda yaşadıklarını tesadüfen fark etmeleri sonucunda doğduğunu belirten Simge İçen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık ve Sahne ve Görsel Sanatları Yönetimi mezunu. Ayrıca İçen, Letz’i şöyle anlatıyor: “Günlük hayatın akışı içinde kaybolduğumuzda program yapmak, sevdiğin insanlarla buluşmak hayli zor bir hal alıyor. Arkadaşlarımız müsait olmadığından o çok gitmek istediğimiz programı kaçırıyor, okuldaki değerli yarım saati yalnız geçiriyor ya da o saatte eve hiç dönmek istemezken, kendimizi evin yolunu tutmuş buluyoruz. İşte tam bu noktada devreye Letz giriyor.
Kuruculardan, Galatasaray Üniversitesi Felsefe mezunu İdil Mayzel, hedeflerinin Letz olarak 6 aylık süreçte 100.000 kullanıcıya ulaşmak olduğunu belirtiyor. Hedeflerinin, etkinlikler ve festivallerle kapsamlı anlaşmalar yaparak kullanıcılar nezdinde uygulamayı geliştirmek ve aktivite alanında akla gelen tek mobil uygulama olmak olduğunun altını çizdi.
Üç yıl içinde global marka olmak istiyoruz
Ege Üniversitesi Su Ürünlerinden mezun olan Bünyamin Genel ise şunları söyledi; “Letz şu an ki haliyle arkadaşlarınızla kolay ve hızlı bir şekilde buluşmanızı sağlayan bir mobil uygulama. Varmak istediğimiz nokta ise, aktivite alanını A’dan Z’ye sahiplenmek. Letz’i kullanıcılarımızın canları bir şey yapmak istediğinde girip bütün adımlarını oradan gerçekleştirebildikleri bir platform haline getirmek istiyoruz.
Z ve Y kuşağının yeni sosyal medya arayışlarını yakalamak istiyoruz
BIC Angels Kurucusu Joachim Behrendt yaptıkları yatırım ile ilgili görüşlerini paylaşarak “LETZ gerek ekibinin yüksek enerjisi ile gerek ürünün hitap ettiği kitlenin çok doğru bir ihtiyacına çözüm sunması ile ilk görüşmemizde dikkatimizi çeken bir girişim oldu. Güncel etkinliklerin takibi konusuna eğilen günümüzde birçok Startup var ancak LETZ, arkadaşlarınızla canınız bir şey yapmak istediğinizde anlık olarak topluca haberleşebileceğiniz ve etkinlik yaratabileceğiniz bir uygulama. Özellikle Z ve Y kuşağının yeni sosyal medya ürünlerine olan yatkınlığı ve haberleşmenin her geçen gün daha anlık bir ihtiyaç haline gelmesi ile LETZ için uygun pazarın da oluştuğuna inanıyoruz.” dedi.
Letz ayrıca bir KWORKS girişimidir. Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.