1995 doğumlu Gizem Kaya, Türkiye’de girişim kurmuş bir kadın girişimci. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 3.sınıf öğrencisi olan Gizem’in girişimcilik serüveni, üniversitede okuduğu bölümünü sevmediğini fark etmesiyle başladı. Kurumsal firmalarda çalışıp orayı da sevemediğini fark ettikten sonra tesadüfen başvurduğu Girişimcilik Vakfı’na fellow seçilmesiyle dünyaya tüm bakış açısı değişti. Tiyatro yapmayı, film izlemenin yanı sıra yorumlamayı ve growthacking hikayelerini seviyor. Gelecekteki en büyük hedefleri arasında; kendisinden sonra gelecek genç girişimcilere, hayatında yaşadığı tecrübeleri aktarmayı, onlara yol göstermeyi ve bunları sağlamak için de başarı hikayeleri yazmayı çok istiyor.
Kendi yaşındaki genç girişimcilerin başarılarından ve Girişimcilik Vakfı mütevelli heyetinin hikayelerinden aldığı ilhamlarla, bir fikir hayata geçirip girişimcilik ekosisteminde yer almak istediğine karar verdi. Aslında buna sadece bedenen değil, ruhen de hazırdı. Startup kültürüne hayran olan Gizem, 2016 Mart ayında insanların hayatlarındaki bir sorunu farkederek Others fikrini projelendirmeye başladı.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen KWORKS girişimcilerinden olan Gizem, bu hızlandırma programının ekosisteme yakın olması ve diğer startuplarla etkileşim içinde olduğu samimi ortamı da çok seviyor.
Others, küçük çaplı veya büyük işlerini zamanı olmayıp bu işlerini başkalarına yaptırmak isteyenlerle, ek gelir elde etmek isteyen öğrencileri bir araya getiriyor. Bu uygulamada Haziran ayından itibaren yaklaşık 60’dan fazla görev başarıyla tamamlandı. Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İTÜ gibi çeşitli üniversitelerden öğrenciler Others üzerinden görev yapıyor, harçlıklarını çıkarıyorlar. Her geçen gün organik bir şekilde Others’ta görev yapan üniversite öğrenci sayısı artıyor. Öğrencileri arasında istikrarlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlamış durumda. Görev açan kullanıcılar arasında ise; beyaz yakalılar, startuplar, ebeveynler ve yine öğrenciler çoğunlukta.