Google tarafından geliştirilen mail sistemi Gmail, şirket çalışanlarının güvenliği için gerçek ve doğrulanan hesaplara mavi tik getiriyor. Doğrulanmış göndericiden bir e-posta alındığında, gelen kutusunda şirketin adının yanında mavi bir onay işareti görünüyor.
Google, ilk olarak 2020 yılında Gmail için Message Identification (BIMI) teknolojisini tanıttı. Bununla beraber kayıtlı markalar, e-postalarına kimliği doğrulanmış logolar ekleyebiliyor. Mavi onay işareti, mail’i gönderen kişinin meşru olduğunun daha belirgin bir göstergesi oluyor. Kullanıcılara e-posta dolandırıcılığına karşı ekstra bir koruma katmanı sağlıyor. Kısa bir süre önce Google, kullanıcılarına çok paraya mal olabilecek bir Gmail dolandırıcılığı hakkında farkındalık yarattı.
Google, Gmail’e yönelik ek güncellemelerle kullanıcı güvenliğine ve deneyimine öncelik vermeye devam etmeyi planlıyor. Olasılıklar arasında BIMI programının genişletilmesi, daha iyi spam filtreleme, geliştirilmiş gizlilik özellikleri ve diğer Google hizmetleriyle entegrasyon yer alıyor. Mavi tik işareti özelliği, hafta sonuna kadar tüm kullanıcılar için aktif hale gelecek. Workspace yöneticileri, şirketlerinin bu özellikten yararlanabilmesi için BIMI’yi ayarlayabiliyor.
Güçlü e-posta kimlik doğrulaması, kullanıcıların ve e-posta güvenlik sistemlerinin spam’ı belirleyip durdurmasına yardımcı oluyor. Gönderenlerin marka güveninden yararlanmalarını sağlıyor. Şirketler için mavi tik işareti, marka güvenini artırmanın ve kimlik avı ile diğer e-posta dolandırıcılıklarını önlemenin mükemmel bir yolu gibi görünüyor. Bu özellik, e-posta kaynaklarına olan güveni artırıp herkes için daha iyi bir e-posta ekosistemi oluşturuyor.
Mavi tik’in başarısıyla Google’ın e-posta güvenliğini ve kimlik doğrulamasını geliştirmek için BIMI teknolojisine yatırım yapmaya devam edeceği düşünülüyor. Ek olarak Gmail, zaten güçlü spam filtreleme özelliklerine sahip olsa da Google, spam iletileri daha iyi belirlemek ve filtrelemek için makine öğrenimi ve yapay zekadan yararlanarak sistemi daha da geliştirmeye çalışacak gibi duruyor.