Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı’nın 2024 yılı başvuruları açıldı

Kurulduğu ilk günden beri inovasyon kültürünü sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla yöneterek sektörün dünya liderleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, girişimcilik ekosistemine destek olmak ve girişimler ile yenilikçi projeler geliştirmek için Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı ile çalışmalarına devam ediyor.

Son Başvuru: 5 Ocak 2024

Programa başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.

2023 yılında birincisi gerçekleştirilen Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı, yeni döneminde Turkish Cargo’nun inovasyon odak alanlarında faaliyet gösteren girişimlerin başvurularını bekliyor!

Turkish Cargo ile projeler gerçekleştirme fırsatı

Bu program kapsamında Turkish Cargo’nun odak alanlarına uygun çözüm üreten girişimler, iş birimlerinin problemlerine yönelik çözümlerini sunma ve birlikte inovatif projeler gerçekleştirme fırsatını yakalayacaklar.

Aynı zamanda girişimlerin kurumlar ile daha kolay iş birliği yapabilmesi ve büyüyebilen organizasyonlar haline gelebilmesi için ihtiyaç duydukları maddi kaynak ve iş ağı geliştirme, bilgi ve deneyim kazanma gibi konularda desteklenme fırsatı elde edecekler.
Program, girişimcilere ihtiyaç duydukları yetenekleri kazandırmayı ve böylelikle Türkiye girişim ekosistemindeki kaliteli girişim sayısını arttırmayı hedeflemektedir.

Programın Odak Alanları Neler?

Türk Hava Yolları, programın daha verimli gerçekleşebilmesi ve iş birliği fırsatlarının ortaya çıkabilmesi için Turkish Cargo’nun ilgi duyduğu / ihtiyacı olan bazı odak alanlarını belirledi. Programa başvuracak girişimlerin bu odak alanlarında çözüm üreten firmalar olması bekleniyor.

Bu odak alanlar;

  • Enerji Verimliliği: Sürdürülebilirlik odağında enerji tüketimini azaltan, emisyonları düşüren ve operasyonel verimliliği artıran çalışmaları içermektedir.
  • Güvenlik ve Operasyonel Verimlilik: Kargo operasyonlarının takibi ve yönetimi ile verimlilik ve güvenlik sağlayan çalışmaları içermektedir.
  • Tarife, Gelir ve Network Optimizasyonu: Hava kargo sektöründe rota ve uçuş ağı verimliliği sağlayan çalışmaları içermektedir.
  • Veri Odaklı Pazarlama Analitiği: Pazarlama stratejilerinin veri analitiği ile desteklenmesi konusunda çalışmaları içermektedir.
  • Veri Odaklı Satış Analitiği: Müşterilerin davranışlarının izlenmesi ve analiz edilmesi ile müşteri sadakatinin artırılmasını sağlayan çalışmaları içermektedir.

Terminal Girişim Hızlandırma Programı girişimlere Neler Sağlıyor?

Program, girişimlerin gelirlerini arttırabilmelerine, giderlerini azaltabilmelerine, girişimlerini daha iyi yönetebilmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve deneyimi kazanabilmelerine, iş ağı geliştirebilmelerine olanak sağlayabilecek şekilde tasarlandı.

  1. Türk Hava Yolları İş Birimleri ile PoC / Pilot Proje Geliştirme
  2. Uçuş Mili Desteği
  3. Kurucu Güçlendirme Eğitim Programına Katılım İmkanı
  4. Türk Hava Yolları İş Birimleri Mentorlük Desteği
  5. Girişimci Ağı Mentorlük Desteği
  6. Kurumsal İnovasyon Profesyonelleri Mentorlük Desteği
  7. Türk Hava Yolları Üst Yönetim Mentorlük Desteği
  8. Yurtdışı Etkinlik Katılım Desteği
  9. Açık Ofis Alanı Desteği
  10. THY ve İştiraklerine Erişim
  11. Diğer Kurumlara Erişim
  12. Invest On Board Ağı Katılım
  13. Yan Hak Araçlar

Programa Kimler Başvurabilir?

  1. Program odak alanları kapsamında çözüm üretmek
  2. Program sürecinde gerçekleştirilecek aktivitelerde program ekibi, eğitmenleri, mentorleri, Türk Hava Yolları iş birimlerinden uzmanlar ve yöneticiler ile birlikte çalışmak için gereken zamanı ayırabilmek
  3. Girişimin aşağıdaki seviyelerde olması;
    1. Ürün var ancak henüz gelir üretmiyor
    2. Ürün var ancak ürün-pazar uyumu yok, geri bildirim almaya ihtiyacı var.
    3. Ürün var, gelir üretiyor ve büyümeyi hedefliyor.
  4. Program başında ya da sonunda kurumlar ile PoC / pilot proje yapabilecek durumda olmak

Başvuruların tamamlanmasının ardından ön değerlendirmeyi geçen girişimler, jüri değerlendirme etkinliğine davet edilecekler ve kendilerine duyurulan iş birimi problemlerine çözüm önerilerini sunacaklar.

Programa kabul edilen girişimler PoC, Mentorlük ve Kurucu Güçlendirme programlarını tamamladıktan sonra Mayıs 2025’teki demoday etkinliğinde final sunumlarını yaparak programdan mezun olacaklar.

Program hakkında daha fazla bilgi alabilmek için başvuru süreci devam ederken 18 Aralık’ta düzenlenecek program hakkında merak edilenlerin cevaplanacağı tanıtım webinarına katılabilirsiniz.

Webinara katılabilmek için bu bağlantıdaki formu doldurabilirsiniz.

Güncel İçerikler