Küçük işletmelere bordro ve mevzuat uygulaması sunan Filika, Datassist’ten yatırım aldı

Küçük işletmelere yapay zeka odaklı bir bordro hizmeti sunan yerli girişim Filika.co, yine bir yerli girişim olan Datassist’ten yatırım aldı. Yatırımla ilgili finansal bilgiler açıklanmadı.

Çağrı Kilit liderliğinde kurulan Filika Yazılım Teknojileri, ilk ürünü olan filika.co’yu kısa süre önce yayına sundu. Bu uygulama, KOBİ’lere bordro ve mevzuat işlemlerini otomasyonlarla yönetme olanağı sağlayarak, karmaşık ve zaman alıcı insan kaynakları süreçlerini tamamen dijitalleştiriyor. Böylelikle hem şirketlerin bu alanda hata yapma riskini azaltıyor hem de gözden bir şey kaçırmalarının önüne geçiyor.

Datassist, sektördeki uzmanlığı ve lider konumuyla tanınan bir girişim olarak, bu yatırımıyla Filika.co’nun sunduğu çözümleri genişletmeyi ve kurumsal şirketler ile İK fonksiyonları sunan firmalara API merkezli Plug and Play regülasyon teknolojileri sağlayan bir platforma dönüşmesine destek vermeyi hedefliyor.

Filika.co, kullanıcılarına sosyal güvenlik ve bordrolama konusunda yardımcı olan bir yapay zeka mevzuat asistanı da sunuyor. Bu yapay zeka asistanı, bordro merkezli vergi, sosyal güvenlik ve iş mevzuatı ile ilgili soruları anlık olarak yanıtlayarak, kullanıcılara dökümanlar ve içgörülerle destek sağlıyor. Filika.co’nun kurucusu Çağrı Kilit yakın zamanda önemli işbirlikleri ve yenilikler duyuracaklarını da belirtti.

Güncel İçerikler