İsmini Heltia olarak değiştiren Salus, Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olmayı hedefliyor

Kişiye özel önleyici sağlık platformu sunan Salus, şimdi Heltia adıyla devam ediyor. Bu isim değişikliği, onların bütünsel sağlık yaklaşımını daha iyi ifade etmek için yapılmış. Heltia, herkesin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş öneriler sunan bir platform. Yeni özellikleri ve genişleyen hizmet yelpazesiyle Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olma yolunda hızla ilerliyorlar.

Günümüzde hızla değişen yaşam ve iş dinamiklerine uyum sağlamak, kişiselleştirilmiş sağlık yönetimiyle daha kolay hale geliyor. Özellikle son zamanlarda “önleyici sağlık uygulamaları” öne çıkıyor. Bu uygulamalarla sağlıklı yaşam ve alışkanlık değişimleri hedefleniyor, böylece insanların genel sağlığı korunarak daha uzun, kaliteli bir yaşam sürmeleri sağlanıyor.

Dünya genelinde yükselişte olan bu sağlık trendi, ülkemizde henüz yaygınlaşmamış olsa da, Heltia bu alanda öncü bir uygulamalardan biri. 2022 yılında Salus olarak kurulan bu platform, şimdi Heltia ismiyle daha güçlü ve kararlı bir şekilde hizmet vermeye devam edecek.

Heltia, arka planda çalışan güçlü algoritmasıyla sunduğu kişiselleştirilmiş hizmetler ve kullanımı kolay arayüzüyle dikkat çekiyor. Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası sunuyor. Mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık alanlarında hizmet veren Heltia, ayrıca annelik ve ebeveynlik üzerine de hizmetler sunuyor.

“Kullanıcılarımızın etrafında 360 rerecelik bir sağlık dünyası kuruyoruz”

Heltia‘nın kurucu ortağı ve CEO’su Alperen Adikti hizmet modelleriyle ilgili verdiği demeçte;

“Kullanıcılarımıza farklı alanlardan uzmanların yer aldığı bir danışman ekibi kuruyoruz ve bunu kişiselleştirilmiş bir şekilde dijital ortamda yapıyoruz. Örneğin, sabah omuz ağrısı ile uyanan bir kullanıcı, doğrudan fizyoterapistine yazarak randevu alabiliyor. Mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık üçgeni ile kullanıcılarımızın etrafında 360 derecelik bir sağlık dünyası kurmuş oluyoruz. Bu birçok kişiye erişilemez görünebilir ama Heltia ile oldukça ulaşılabilir bir ayrıcalık. Ayrıca sunduğumuz içerikler, bireylerin kendi kendilerini desteklemeleri için çok faydalı. Üstelik Heltia’daki binlerce içerik tamamen ücretsiz.”

Heltia, kullanıcıların ihtiyaçlarını anlamak ve onlara uygun yönlendirmeler yapmak için kişiselleştirme algoritması kullanıyor. Kullanıcılarının yüzde 90’ı, kendileriyle ilk eşleştirilen uzmanlarla yolculuklarına devam ediyor. Heltia, aynı zamanda işverenlerin çalışanlarına verdiği değeri göstermenin en iyi yollarından biri olarak öne çıkıyor ve işveren ile çalışan arasındaki bağı güçlendiriyor.

Kurumsal hayatta mental sağlık desteği ihtiyacı artıyor

Heltia’nın kurumsal kullanıcı verilerine göre en çok mental sağlık alanında destek alınıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Türkiye’de halkın yaklaşık %38’i klinik psikoloji hizmetine ihtiyaç duyuyor ve %60’ın üzerinde bir nüfus da günlük yüksek stresten muzdarip. Psikolojik destekten sonra beslenme danışmanlığı ve aile/ebeveynlik danışmanlığı da büyük talep görüyor. Sonrasında ise spor ve fiziksel sağlık danışmanlıkları geliyor.

Zengin içerik dünyası: Heltia

Heltia, geniş ve kaliteli uzman ağıyla her kullanıcı için özel olarak hazırladığı zengin bir içerik dünyası sunuyor. Uzman onaylı meditasyonlar, makaleler, sesli ve görüntülü içerikler Heltia’da mevcut. Tüm bu içerikler kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve kullanıcıların içerik okuma/izleme alışkanlıklarına göre yenileniyor. Heltia Kütüphanesi’nde günlük öneriler, makaleler, meditasyonlar ve yönlendirmeli egzersizler, videolar, psikoloji egzersizleri ve testler yer alıyor.

Heltia’yı farklı kılan bir diğer özellik, platformun her aşamasında bilimsel adımlar atılması. Algoritma ve uygulama içerisindeki deneyim geliştirilirken klinikte yapılan her şey en doğru şekilde yansıtılıyor. Heltia’da mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık alanlarında klinik liderler bulunuyor ve bu liderlere Akademik Danışma Kurulu üyeleri destek oluyor. Ayrıca, Heltia danışmanları konusunda da çok titiz davranıyor. Klinik liderler, her bir başvuruyu değerlendiriyor ve sonrasında titiz bir mülakat süreci başlıyor.

Heltia’nın yatırım süreci

Kasım 2023’te tohum yatırım turunda aldıkları 4,7 milyon dolarlık yatırımı hem bireysel hem de kurumsal tarafta büyümelerini hızlandırmak için kullanıyorlar. En büyük hedefleri, Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olmak.

Kurucu Ortağı Alperen Adikti, bu yolculuk için planladıkları adımları şöyle özetliyor:

“Amacımız, her bireyin kendi ihtiyaçlarını anlamak ve ona uygun bir destek ağı kurmak. En büyük önceliğimiz, kullanıcılarımızın sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olarak uzun vadeli potansiyel sağlık sorunlarını engellemek. Bu fikri kurumsal çözümlerle birleştirerek, işverenlerle çalışanlar arasında daha anlamlı bir bağ kurmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler