Mattel, Barbie mobil oyunu çıkarmak için İstanbul merkezli oyun stüdyosu Rollic ile iş birliği yaptı

İkonik markayı temel alacak oyun, Rollic’in ikinci lisans tabanlı oyunu olacak.

Güçlü çocuk ve aile eğlence markalarına sahip, dünyanın önde gelen oyuncak şirketlerinden Mattel, interaktif eğlence sektöründe dünya lideri Take-Two Interactive‘e ait mobil oyun yayıncısı Zynga2nın alt kuruluşu, geniş oyun portfoyüne sahip ve dünyanın en büyük mobil oyun yayıncılarından biri olan İstanbul merkezli Rollic ile kitlesel pazara yönelik yeni bir Barbie mobil oyunu yayınlamak için bir iş birliğine imza attığını duyurdu.

Bu anlaşma Mattel’in, lisanslı dijital oyun portföyünü genişleterek bu alandaki pozisyonunu güçlendirmek için stratejik girişimlerinin bir parçası. Bu girişim ile Mattel nesiller boyunca sevilen markasına dayanan, hayranlarda yankı uyandıracak büyüleyici ve ilgi çekici eğlence deneyimleri sunmayı amaçlıyor.

Mattel dijital oyun bölümünün küresel başkanı Mike DeLaet verdiği demeçte;

“Dünya çapındaki hayranlara taze ve heyecan verici, kitlesel pazara yönelik bir Barbie mobil oyunu sunmak için Rollic ve Zynga ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Bu iş birliği, Mattel’in ikonik markalarımızı yenilikçi yollarla değerlendirmeye olan bağlılığını vurgularken dijital oyunlar bölümümüzün, her yaş grubundaki hayran kitlesi için sınıfının en iyisi sürükleyici eğlence deneyimleri sunma yeteneğini arttırıyor.”

Rollic, Ağustos ayında yayınladığı Türkiye’nin ilk lisans tabanlı mobil oyunu Power Slap Mobile’den sonra bu yeni proje ile beraber lisans tabanlı oyun portföyüne bir yenisini ekliyor.

Yakın zamanda dünya çapında ömür boyu indirme sayısı toplamda 2,7 milyarı aşan, 175’ten fazla ülkede popüler mobil oyunlar geliştirip yayınlayan ve 22 oyunu ABD Apple App Store’da 1. veya 2. sıraya ulaşan Rollic, uzun süreli oyuncu etkileşimini teşvik etmek için oyun içi güncellemeler ve etkinlikler ekleyerek Hyper-casual türünü yeniden tanımladı. Rollic’in hızlı veri süreci, ekiplerin anlık kültürel trendlerden hızla yararlanmasına ve oyuncuların ilgisini yakalayan güncellemeler oluşturmasına olanak tanıyor. Yaratıcı ve veriye dayalı yeteneklerin bu birleşimi, Rollic’i yeni bir Barbie oyun deneyimini hayata geçirmek için ideal bir ortak haline getirirken, Mattel’in ikonik markalarını tüm eğlence alanlarında genişletmeye yönelik stratejik girişimini de hızlandırıyor.

Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal ise verdiği demeçte;

“Barbie, dünya çapında nesiller boyu oyuncular tarafından sevilen ikonik bir simge. Bu simgenin en yeni versiyonunu mobile getirmek için Mattel ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. “Kültürel anları kalıcı oyun deneyimlerine çevirme yeteneğimiz, oyunculara favori markalarıyla etkileşime geçebilecekleri başka bir alan daha sunmamıza olanak tanıyor ve bu yeni oyunla beraber Barbie dünyasına adım atmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Güncel İçerikler