Rollic’in IP lisans ile ilk geliştirdiği Power Slap, Amerika’nın en çok indirilen yeni oyunu oldu

Türkiye'den çıkan oyun şirketi Rollic'in IP lisanslı olarak geliştirdiği ilk oyun Power Slap, Amerika listelerinde liderliği üstlenen yeni oyun oldu.

İnteraktif eğlence sektöründe dünya lideri Take-Two Interactive‘e ait yayıncılık şirketi Zynga Inc.‘in alt kuruluşu olan Türkiye’den çıkan oyun şirketi Rollic, heyecan verici bir iş birliğine imza attığını duyurdu.

Dana White liderliğinde yapılan ve dünyanın ilk resmi tokat dövüşü organizasyonu olan “Power Slap” ile aynı adı taşıyan bir mobil oyun geliştirerek yayınladı. Dünya çapında piyasaya sürülen ilk Power Slap oyunu, bugün itibariyle iOS ve Android‘de indirilebiliyor.

Haziran 2022’de, Türkiye’de Rollic dahil olmak üzere pek çok şirkete sahip Zynga Inc.’i satın alan ve portföyünde NBA 2K, WWE 2K gibi dünya çapında başarılı IP tabanlı oyunları barındıran Take-Two Interactive’den, satın almadan sonra Zynga bünyesine gelen ilk IP lisansı Power Slap oldu.

ABD’de sosyal ve dijital kanallarda viral olan konseptin entegre edildiği oyunu, Rollic’in 2021 yılında satın aldığı partner stüdyosu Uncosoft geliştirdi.

Yeni sezonunun ilk bölümü Power Slap 4: Hintz vs Turpin ile eş zamanlı yayınlanan Power Slap oyunu, oyuncuları dünya çapında bir araya getirerek, Power Slap kariyerlerinde eğitim alıp güçlenmelerini ve yeni zirvelere ulaşmalarını sağlıyor. Oyunda, Power Slap’in kurucusu Dana White, her oyuncuya rehberlik ederek rakipleriyle mücadele etmelerine ve unvanlarını kazanmalarına yardımcı oluyor.

Oyuncular, çeşitli kariyer ve eğitim modlarına, oyun içi etkinliklere ve canlı meydan okumalara erişebilirken kendi özel avatarlarını oluşturabiliyor veya favori Power Slap şampiyonları olarak oynayabiliyorlar. Böylece, Power Slap dünyasının içinde kendilerine özgü bir deneyim fırsatı elde ediyorlar. Dana White tarafından seslendirilen oyunda, başlangıçta dört Power Slap sporcusu ve gelecekteki güncellemelerde eklenecek ek sporcular yer alacak.

Power Slap’in kurucusu Dana White, “Bu yeni Power Slap oyunu kesinlikle inanılmaz ve dünyanın dört bir yanındaki hayranların oyunu deneyimlemesi beni daha fazla heyecanlandıramazdı.” dedi.

Power Slap Başkanı Frank Lamicella, verdiği demeçte;

“Rollic, Zynga ve Take-Two, Power Slap’i bu mobil oyunda hayata geçirerek olağanüstü bir iş çıkardı” dedi. “Oyunun önümüzdeki yıllarda sporun büyümesine katkıda bulunmasını bekliyoruz.” diye ekledi.

Burak Vardal, Rollic CEO’su

Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal ise egirişim’e verdiği demeçte;

“Rollic, popüler sosyal ve dijital trendleri oyunlara titizlikle entegre etmede öncü bir konumda ve sosyal medyada fenomen olan bu sporu küresel oyuncu kitlemizle bir araya getirmek için Dana White ve Power Slap ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İzmir merkezli ve 17 kişilik Uncosoft stüdyomuz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Power Slap oyunuyla Türk oyun ekosisteminde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir IP tabanlı mobil oyunun yaratılmasının getirdiği heyecanı yaşıyoruz. Bu oyun, stüdyomuzun yaratıcılığını ve uzmanlığını yansıtan bir başarı öyküsü ve aynı zamanda Türkiye’nin oyun ekosistemindeki gücünü ve büyüme kabiliyetini bir kez daha kanıtlar nitelikte.”

Rollic ile Uncosoft, 2021 yılında birlikte geliştirdikleri High Heels! oyunuyla dünya çapında bir başarı yakalayarak 158 milyon indirmeyi aşmış ve mobil oyun ekosistemine “Tik-Tokable” diye adlandırdıkları bir konsept kazandırmıştı. Özellikle yeni nesil mobil oyuncular üzerinde büyük etkiye sahip, tasarım ve karakter animasyonlarıyla TikTok’ta büyük bir organik ilgi yakalayan konsepti, Power Slap oyununa daha derin bir kullanıcı deneyimi ile uyarlayarak yeni bir hit yakaladılar. Oyun yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra ABD Apple App Store’da en çok indirilen yeni mobil oyun oldu. İstanbul merkezli Rollic, dünya çapında toplamda 2.5 milyar indirmeyi aştı ve bugüne kadar 21 oyunu ABD Apple App Store’da 1. veya 2. sıraya ulaştı.

Şirket, 175’ten fazla ülkede popüler mobil oyunlar geliştiriyor ve yayınlıyor, en iyi performans gösteren oyunların çoğuna oyun içi güncellemeler ve etkinlikler ekleyerek Hyper-casual sektörünü yeniden tanımlıyor. Rollic’in yaratıcı ve hızlı tempolu veri süreci, ekiplerin güncel kültürel trendlere dayalı olarak hızlı bir şekilde oyunlar geliştirmesine ve oyuncuların ilgisini çeken, uzun süreli etkileşimi teşvik eden güncellemeler oluşturmasına olanak tanıyor.

Güncel İçerikler