İş insanı Mehmet Can Karabağ, BigChefs’in yüzde 5 hissesini satın aldı

iş insanı Mehmet Can Karabağ, Türkiye'nin en yaygın restoran-kafe zincirlerinden BigChefs'in yüzde 5 hissesini satın aldı. BigChefs, halka arzının ardından değerli bir ortaklıkla yoluna devam ediyor.

Türkiye’deki yeme-içme sektöründe önde gelen zincir markalardan BigChefs, halka arz sürecinin ardından iş dünyasının saygın isimlerinden Mehmet Can Karabağ’ın şirketin yüzde 5’lik hissesini satın almasıyla yeni bir döneme adım attı.

1972 doğumlu ve köklü bir iş geçmişine sahip Mehmet Can Karabağ, 98 yılında Kıraça Holding ile başladığı profesyonel iş hayatına, Doğan Holding bünyesindeki D&R, Çelik Halat, Ditaş, Kanal D Romanya, Trump AVM, Bodrum Milta Marina, Işıl Club, Marina Vista Otel şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başkan Vekilliği görevlerini üstlenerek devam etmiş ve 2019-2020 yıllarında da Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Kıraça Holding, Karsan Otomotiv, Sirena Marine gibi önemli şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış ve Dalya Gayrimenkul Geliştirme Ticaret A.Ş. gibi kendi şirketlerinde çeşitli sektörlerde yatırımcılık, danışmanlık ve girişimcilik faaliyetlerini sürdürmüş olan Karabağ, BigChefs’in güçlü büyüme potansiyeline ve marka değerine ortak olma kararı almıştır.

BigChefs’in Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“BigChefs’in kuruluşundan beri yükselişine birebir şahit olan Mehmet Can Karabağ, büyüme yolculuğunda Yönetim Kurulu’na zaman zaman fikir danışmanlığı da yapmıştır. Kariyer yolculuğunda yeme içme sektöründe hem yatırımcı hem de işletmeci şapkasıyla uzun süre faaliyette bulunan, bunun yanında inşaat, otomotiv, sanayi, medya sektörlerindeki tecrübelerinin yanı sıra perakende, AVM, gıda, turizm sektörlerinin lider şirketlerinde önemli görevler üstlenen önemli bir yatırımcı ve profesyoneldir. BigChefs’in halka arzından sonra Mehmet Can Karabağ’ın şirketimize ve büyüme potansiyelimize olan inancı bizleri ayrıca memnun etmiştir. Kendisinin gerek stratejik gerekse de yönetim konularındaki fikirleri ve kariyer yolculuğunda edindiği tecrübeleri ile hedeflerimize çok daha hızlı ulaşacağımıza inancımız çok yüksektir. Mehmet Can Karabağ gibi değerli bir ismin aramıza katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.”

Güncel İçerikler