Restoran ve bar sektörüne akıllı cihazlar geliştiren yerli girişim Pubinno, köprü tur yatırım aldı

Dünya’nın en iyi içecek teknolojisi ödülünü alan Pubinno Avrupa’dan sonra ABD pazarında operasyonlarını genişletmek için twozero Ventures’dan köprü yatırım aldı.

Restoran ve bar sektörünü uçtan uca dijitalleştirmek hedefiyle yapay zekâ ve robotik tabanlı teknolojiler geliştiren yerli girişim Pubinno, 2023’un son çeyreğine 100 milyar dolarlık market değerine sahip sektörün en büyük bira markasını geride bırakarak BrauBeviale’de Dünya’nın En İyi İçecek Teknolojisi seçildi.

Bunlara ek olarak çeyreğe Barcelona ve New York açılımlarını sığdıran Pubinno’nun hali hazırda yatırımcısı olan twozero Ventures, New York’da başlayan ABD operasyonun büyümesi için yerli girişime köprü tur yatırım yaptı.

2023’ü %119 büyüme ile kapatıp, ürün yelpazesini kokteyl, şarap ve kombucha ile genişleten yerli girişim Avrupa’dan sonra ABD’de de faaliyet göstermeye başladı. Operasyonu yerinden yönetmek için kurucuları New York’a taşınan Pubinno, BierHaus, Swift Hibernian Lounge, Tavern on the Green, Fiddlestick gibi Manhattan’ın ikonik 20 barında New York’luların mükemmel içecek deneyimi için buluşma noktası oluyor.

Henüz operasyonun ilk aylarında olmalarına rağmen müşterilerinden çok olumlu tepkiler alan Pubinno her bir müşterisine haftalık ortalama $1000 karlılık artışı ve kurulum tarihine göre %37’ye varan kalite artışı sağladı.

“İstanbul’daki bir fıçı biranın ortalama kalitesi New York’un çok üzerinde”

Pubinno’nun kurucu ortağı ve CEO’su Can Algül şirketin Manhattan ofisinden yapılan yatırımla ilgili verdiği demeçte;

Can Algül, Pubinno kurucusu ve CEO’su

“New York dünyanın kesişim noktası. Her ürün ve hizmetin en üst seviyede alındığı bir dünya başkenti. Fıçı bira hariç. Sanırım hayatımdaki en keyifsiz fıçı biraları New York’da deneyimledim. Şu anda İstanbul’daki ortalama bir fıçı biranın kalitesi New York’un çok çok üzerinde. Soğukluk, fıçı tazeliği ve temizlik bira kalitesini etkileyen 3 ana faktör. New York’da fıçı tazeliği ve özelliklede hat temizlikleri olması gereken standartların çok altında kalıyor. Bu da sektörü derinden etkilemiş durumda. 2019 yılından beri düzenli olarak fıçı bira tüketiminde düşüş var. Tüm bu gerçekliğin uzun süredir farkındaydık ve NYC merkezli lokal ekibimizle derinlemesine pazar araştırmaları yaptık. 2023’ün son çeyreğinde Manhattan barlarından başlayarak New York’a hızlı bir giriş yaptık. 2024’de ana odağımız New York’un yanında, ülkenin ünlü stadyum, arena ve oyun parkları olacak. Dünyanın en ünlü arenası önümüzdeki çeyrek Pubinno’nun yapay zeka teknolojisi ile dijitalize olacak. Bu bağlamda operasyon gücümüzü arttırmak, Amerika’daki ekibimizi genişletmek adına twozero Ventures’ın Pubinno’ya güveni oldukça değerli ve kıymetli. Keyifli bir içecek deneyimi herkesin hakkı diyerek yolumuza Tokyo’dan Newyork’a devam ediyoruz.”

Güncel İçerikler