İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yeni genel sekreteri Ziya Taşkent oldu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. Ziya Taşkent, İstanbul Kalkınma Ajansı'na yeni genel sekreter olarak atandı.

1974 yılında dünyaya gelen Ziya Taşkent, orta öğrenimini 1991 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nde, lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde tamamladı.

Aynı üniversitede sürdürdüğü yüksek lisans eğitiminin ardından 1997 yılında “inşaat yüksek mühendisi” unvanını alan Taşkent, doktorasını işletme alanında tamamladı.

Ziya Taşkent, otomotiv, reklamcılık, sinemacılık ve yayıncılık alanlarında geçirdiği 10 yıllık çalışma hayatının ardından 2004 yılında Türk Hava Yolları bünyesine katıldı. Taşkent, Türk Hava Yolları’nda Pazarlama ve Satış Başkan yardımcılığı, Avrupa, Kafkasya ve Orta Doğu coğrafyasından sorumlu satış başkanlığı görevlerini yürüttü.

Ziya Taşkent, Türk Hava Yolları bünyesindeki 13 yıl süren görevinin ardından 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı.

Çalışma hayatına 2018 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü olarak devam eden Taşkent, 1 Aralık 2023 itibarıyla yılında İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atandı.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Ziya Taşkent, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Taşkent, evli ve iki çocuk babasıdır.

Güncel İçerikler