Tera Portföy ve Ludus Ventures’tan oyun girişimlerini desteklemek için yeni fon

15 girişime 13 milyon dolar yatırım yapan Ludus Ventures, Tera Portföy'le birlikte daha daha girişime ulaşmak için yeni bir fon kurdu.

Türkiye’nin öncü portföy yönetim şirketlerinden Tera Portföy ve oyun sektöründe global bir oyuncu olan Ludus Ventures, oyun girişimlerine yönelik yeni bir yatırım fonu kurduklarını duyurdu. Yeni Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 27 Ekim itibariyle Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı ve ilk kapanışın bu ay sonu tamamlanması bekleniyor.

Ludus Ventures’ın ilk fonu Volkan Biçer, Mehmet Ayan, Emre Gönül ve İsmet Gökşen tarafından 24 milyon dolar büyüklükle 2021 yılında kurulmuştu. İlk fonuyla hem yurt içinde hem de yurt dışında toplamda 15 girişime 13 milyon doların üzerinde yatırım yaparak Türkiye’nin en aktif oyun yatırımcısı unvanını kazanan Ludus Ventures, InvestGame’ın sıralamasına göre dünya genelinde en aktif 10 oyun yatırım şirketi arasında yer alıyor.

Fonun tam adı: Tera Portföy Yönetimi AŞ Ludus Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Ludus Ventures’ın ilk fon portföyünde, Türkiye’den Paxie, Fortune Mine, Spektra ve Gleam Games gibi başarılı projelerin yanı sıra, bu yıl 8.6 milyon dolarlık tohum yatırımı alan öncü XR platformu ShapeXR ve 4 milyon dolarlık tohum yatırımı alarak adından söz ettiren reklam teknolojisi şirketi Monetizr bulunuyor.

Fonun kurucu ortaklarından Volkan Biçer, Türkiye’nin oyun endüstrisindeki son dönemdeki başarılarıyla ilgili verdiği demeçte;

“Peak, Gram ve bizim de bir parçası olduğumuz Rollic Games gibi şirketlerin elde ettiği başarılı exitler, Türkiye’nin oyun sektöründeki potansiyelini tüm dünyaya kanıtladı. Bu başarılar, bizim ilk fonumuzu oluştururken bize ilham verdi. Yeni fonumuzla, Türkiye’nin oyun endüstrisindeki yükselişini sürdürmeyi ve uluslararası alanda daha fazla Türk oyun şirketinin başarılarını görmeyi hedefliyoruz.”

Tera Portföy ile iş birliği içinde kurulan ikinci fonun taban 20 milyon tavan 30 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedefleniyor. Bu fonla ekip, özellikle erken aşama oyun şirketlerine odaklanacak ve fon süreci boyunca toplamda 19 yeni oyun şirketine yatırım yapmayı planlıyor.

Ludus kurucu ortaklarından İsmet Gökşen, Türkiye’nin oyun endüstrisindeki avantajlarına dikkat çekerek;

“İlk fon deneyimimiz, Türkiye’nin yüksek yetenek havuzu ve oyun endüstrisindeki dinamik değişime hızlı adapte olabilme yeteneği sayesinde, rekabet avantajı yaratan bir ülke haline geldiğini gösterdi. Oyun ekosistemimiz, gerçekleşen exitler ve teşvikler sistemi ile besleniyor ve bu da Türkiye’yi oyun yatırımları için cazip bir merkez haline getiriyor.”

Tera Portföy Genel Müdürü Alper Öztürk ise son olarak verdiği demeçte;

“Yatırımcılara performans odaklı, mutlak değer yaratan fonlar sunma hedefimiz çerçevesinde Tera Portföy Ludus Ventures GSYF ile Türkiye mobil oyun sektöründe tohum öncesi ve tohum yatırım evrelerinde girişimlere Türkiye’nin oyun sektöründeki tecrübesiyle lider yatırım ekibi Ludus Ventures ile birlikte yatırım imkanı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Tera Portföy ve Ludus Ventures, yeni fonlarıyla Türkiye’nin oyun sektöründeki yükselişine ivme kazandırmayı ve global pazarda daha fazla Türk oyun şirketinin adını duyurmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler