Yerli mobil oyun stüdyosu Paxie Games, Ludus Ventures liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldı

Direnç Çelik, Hüseyin Anıl Özmen, Refik Anıl Bulut ve Sare Başel tarafından 2021 yılında kurulan Paxie Games, Ludus Ventures liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldı.

Yerli mobil oyun stüdyosu Paxie Games, Ludus Ventures’ın liderliğini üstlendiği turda, Alfa Games&Partners ve bazı melek yatırımcıların katılımıyla toplam 3 milyon dolar yatırım aldı.

Direnç Çelik, Hüseyin Anıl Özmen, Refik Anıl Bulut ve Sare Başel tarafından 2021 yılında kurulan Paxie Games’in kurucu ekibi yazılım, pazarlama, görsel dizayn ve ürün geliştirme deneyimlerine sahip ve casual kategorisinde hybrid gelir kaynağına sahip mobil oyunlar üretiyor. İlk oyunları Merge Studio 7 milyon indirmeyi geçti ve dünyada 100’den fazla ülkede en çok indirilen oyunlar listelerine girmiş durumda. App Store veya Google Play‘deki oyunlarını görüntüyebilirsiniz.

2021 yılında tohum öncesi yatırımını da Ludus’tan alan ekip, ilk yatırım turunda toplam 1 milyon dolar toplamıştı. Merge Studio ile gözle görülür bir başarı elde eden Paxie Games, bu başarının yanı sıra ikinci casual puzzle oyunlarını da piyasaya sürmüş durumda.

Paxie Games kurucu ortağı ve CEO’su Direnç Çelik, verdiği demeçte;

“1.5 sene gibi kısa sürede, global ölçekte büyük başarılar elde eden bir casual puzzle oyunu geliştirdik, hem oyunu hem şirketi karlı bir noktaya taşıdık, son olarak da ikinci casual puzzle oyunumuzu piyasaya sürdük. Müthiş bir oyun üretimi kapasitemiz ve arzumuz var. Bu sene ekibimizi büyütüp şimdiden milyonlarca oyuncuya ulaşmış Merge Studio’yu geliştirmeye ve pazarlamaya devam etmek hedefimiz. Çok yüksek bir potansiyel gördüğümüz yeni oyunumuz Tile Star’ın da bu sene içinde geliştirmesine devam ederek çok büyük başarılar yakalayacağımıza dair inancımız sonsuz. Ayrıca yolculuğumuzun başından beri bizimle beraber olan ve tüm odağımızın oyun üretiminde kalmasını sağlayan Ludus ile bu yatırım turumuzda da ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yaptıkları yatırım ile ilgili Ludus Ventures General Partner’ı İsmet Gökşen ise verdiği demeçte;

“Yatırımlarımızda geçtiğimiz yıllara göre daha seçici olsak da en kritik faktör hala ekip. Hızlı ve fark yaratabilecek ekipler arıyoruz. Artık ne yazık ki ekiplerin sadece iyi oyunlar üretmesi yetmiyor, aynı zamanda oyunlarını piyasaya sürme ve büyütme becerileri de devam yatırımlarında kritik öneme sahip. Paxie bizi her anlamda etkileyen bir ekip ve bu senenin ilk yatırımını bu ekibe yaptığımız için çok mutluyuz”

Güncel İçerikler