Sağlıklı atıştırmalık üreticisi Rawsome, 9.5 milyon TL hedefle ikinci kez kitle fonlama turuna çıktı

İlk çıktığı kitle fonlama turunda 6.75 milyon TL yatırım alan yerli girişim Rawsome, ikinci kez bu sefer 9.5 milyon TL hedefle kitle fonlama turuna çıkıyor.

Vegan, şeker ilavesiz, katkısız, koruyucu içermeyen, glutensiz sağlıklı atıştırmalıklarını üreten Rawsome, kitle fonlama platformu fonbulucu’da şirket paylarının yüzde 6‘sı karşılığında bu sefer 9.5 milyon TL hedefle ikinci kez yatırım turuna çıktı.

Pachamama Gıda çatısı altında 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren girişim, ülkemizde sektör liderliği hedeflerken global arenada farklı satış kanallarıyla öne çıkarak söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Minimum yatırım tutarı 1000 TL

  • Girişimden edindiğimiz bilgiye göre; yatırım turunun başlama tarihi olan 9 Kasım 2023 Perşembe günü saat 10.00 itibari ile ilk beş iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan mevcut ve yeni yatırımcılara yüzde 20 fazladan pay dağıtacak.
  • fonbulucu LIC (Lead Investor Club) üyeliği için ön başvurusunu tamamlayan ve bu kampanyada en az 50 bin TL yatırım yapan yatırımcılara ek olarak yüzde iki fazladan pay taahhüdü de veren şirket ayrıca mevcut ve yeni yatırımcılarına tüm ürünleri için bir yıl boyunca ürünlerde de yüzde 25 indirim sağlayacak.

14 ülkeye ihracat

Rawsome ürünleri; Macrocenter’dan Eataly’ye, Rossmann’dan Supplementler’e, Trendyol, hepsiburada, amazon gibi pazaryerlerinden otellere, diyetisyen kliniklerinden spor merkezlerine kadar 3 binin üzerinde noktada tüketicilerle buluşuyor. Girişim şirketi; globalde Avrupa, İngiltere ve ABD dahil olmak üzere 14 farklı ülkeye ihracatla globalde de varlığını güçlü bir biçimde hissettiriyor. İngiltere’de gıdanın Oscar’ı sayılan Great Taste ödülünü iki ürünle almaya hak kazanan, yine İngiltere’de her yıl düzenlenen uluslararası NOPEX (Natural and Organic Products Exhibition)’da yeni Antep fıstıklı barıyla finalist olan Rawsome; 2018 yılında Weconnect International tarafından ABD’de düzenlenen yarışmada ürün kategorisinde 26 ülke arasından sıyrılarak Dünya Birincisi olan çok ödüllü bir şirket. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB’in ihracatı destekleme imkanı kapsamında verdiği 380 bin TL teşvike de layık görülen girişim; inovasyon gücü, üretim kapasitesi ve uluslararası standartlardaki operasyonlarıyla sektördeki global büyümenin merkezinde yer almayı amaçlıyor.

“Ciro ve karlılıkta büyük bir sıçrama gerçekleştireceğiz”

Yatırım turu hakkında konuşan Rawsome kurucusu ve genel müdürü Semra İnce konuyla ilgili verdiği demeçte;

“İlk yatırım turumuz sayesinde belirlediğimiz vizyon doğrultusunda ekibimizi stratejik olarak güçlendirdik, üretimdeki verimliliğimizi en üst seviyeye taşıdık. Bu başlangıçla 2023, hem yurt içinde hem de uluslararası arenada başarılı bir büyüme ivmesi ile geçti. Uluslararası platformlarda kazandığımız prestijli ödüller, şirketimizin ve ürünlerimizin, global rekabette kaliteli ve güçlü bir marka olarak konumlandığını ispatladı. Bu ikinci yatırım turuyla pazarlama stratejilerimizi daha da sivriltecek, kalite ve rekabetçi avantajlarla üretim kapasitemizi ve kullanım oranımıza artırarak ciro ve karlılıkta büyük bir sıçrama gerçekleştireceğiz. Öte yandan ihracat potansiyelimizle global satışlarımızın lokal satışlarımızın önüne geçeceğini öngörüyoruz. Bu fonlama ile amacımız; ulusal satış noktalarımızı çoğaltmak, uluslararası fuarlara daha geniş kapsamlı katılımlar sağlamak ve pazarlama faaliyetlerimizi daha agresif bir şekilde sürdürmek. Yatırımcılarımız değerli yatırımlarıyla Rawsome’a ortak olarak finansal kazanç elde etmekle kalmayacak; sağlıklı yaşamı destekleyen, sürdürülebilir, yenilikçi bir markanın büyümesine de katkıda bulunacaklar. Bireysel ve kurumsal tüm yatırımcılarımıza bizimle bu yolculuğa çıkmaya, global başarı hikayemizin bir parçası olmaya davet ediyorum.”

Güncel İçerikler