Sağlıklı atıştırmalık üreticisi Rawsome, kitle fonlama ile 8.2 milyon TL yatırım aldı

Türkiye'nin ilk sağlıklı, vegan, glutensiz, şeker ilavesiz atıştırmalık üretici markası olan ve Türkiye'de Rawsome markasıyla faaliyet gösteren Pachamama Gıda, paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinde 8,2 milyon TL yatırım aldı.

Türkiye’de Rawsome, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve ABD’de Rawmygod markalarıyla faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk sağlıklı, vegan, glutensiz, şeker ilavesiz atıştırmalık üreticisi Pachamama Gıda, paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinde 6.75 milyon TL hedefiyle başlattığını paylaştığımız kampanyada 8.2 milyon TL yatırım aldı.

Yoğun ilgi gören ve planlanan son tarihten bir ay önce hedef fonlama limitini aşan kampanya, yasa gereği %120 üzerinde fonlama yapılamaması nedeniyle yeni taleplere rağmen planan bitiş tarihinden önce başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu. 54 milyon TL değerleme ile yatırım turuna çıkan Pachamama Gıda, 1115 yatırımcının katılımıyla turu tamamlandı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Rawsome’ın çatı şirketi Pachamama Gıda’nın Kurucusu ve Genel Müdürü Semra İnce, gördükleri yoğun ilgiden çok memnun olduklarını, toplanan yatırımı halihazırda tescilli markalarıyla ihracat faaliyetleri yürüttükleri Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve ABD’nin dışında yeni pazarlarda ve daha geniş bir ürün yelpazesi ile tüketiciyle buluşmak için kullanacaklarını belirtti. Yatırım sonrası ihracat artışını desteklemek için alt yapılarını güçlendirmeye, yeni ürün kategorileri eklemeye, istihdama ve üretim ekipmanı yatırımlarına odaklanacaklarını belirten Semra İnce, önümüzdeki yıl uluslararası gıda fuarlarında daha çok yer alacaklarını söyledi. 

İstanbul’daki bin metrekarelik tesisinde üretim yapan Pachamama Gıda, halihazırda 9 ülkeye ihracat yapıyor. Ürün gamı kuruyemiş ve meyve barları, fonksiyonel kuruyemiş ve meyve barları, granola ve müsliler, dolgulu meyve ve yemiş toplarından oluşan 3 farklı kategoride 32 çeşit ürüne ulaşan marka, KKTC, Almanya ve Kuveyt’te distribütörleri aracılığıyla faaliyet gösteriyor. Pachamama Gıda ayrıca, pek çok yerli ve uluslararası marka için “private label”üretim yapıyor. Şirket, alanında dünya markası olma vizyonuyla çalışıyor. 

Kitle fonlamayla yatırım toplama sürecinin hızla büyüyen bir pazarda küresel adımları hızlandırmak için hareket alanı sağlayacağını düşünen Semra İnce, 2023 yılında Avrupa ve ABD’de ofis açmayı planladıklarını ifade etti. 

Marka, 5 yıldır sahip olduğu A derece BRC kalite sertifikasıyla uluslararası pazarda kolayca ilerleyebiliyor. Online, HORECA, market zincirleri, ihracat ve private label satış kanalları üzerinden pek çok ülkeye ulaşan Pachamama Gıda’nın, Rawsome ve Rawmygod markalarıyla konsept, Ar-Ge ve reçete çalışmalarını tamamladığı 3 farklı kategorideki ürünleri, önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak. 

Güncel İçerikler