İnteraktif Kredi, tohum turda 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

İnteraktif Kredi, şirketlere, vadeli ödeme yapan müşterilerini seçerken, bir banka gibi karar verme yeteneği katıyor. Ürettiği yeni nesil yapay zeka uygulamaları sayesinde, kredi skorlaması yaparak, finansal teknolojilerin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Böylece firmalar, kendilerine güvenli bir ticaret alanı yaratarak, finansal tablolarındaki şüpheli alacaklar kaleminde ciddi oranda bir düşüş elde ediyor ve katma değer yaratıyorlar.
Bireysel kullanıcılarına ise yine veri analitiği ve yapay zeka iş modelini kullanarak, kredi profili oluşturuyor. Kullanıcılarının kredi almalarını kolaylaştırıyor ve bankalardan sadece onaylanabilecek kredi tekliflerini alabilmelerini sağlıyor. Kredisi onay alamayacak durumdaki kullanıcılarına, sistem üzerinden kişisel finansal okuryazarlık öğretiyor ve kredi kullanabilecek profile erişmelerini sağlıyor.

İnteraktif Kredi’nin tohum yatırım turuna Alesta Yatırım, Bankalararası Kart Merkezi Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal, İTÜ ARI Teknokent, Betül Özer, Berkin Özer ve Keiretsu Forum Türkiye yatırımcıları katıldı. Aldığı yatırımlarla firmanın son değerlemesi 6 milyon dolara yükseldi.

Ön tohum yatırım turunda hisse alarak zaten yatırımcılar arasında olan, tohum yatırım turunda da yeniden hisse alan BKM Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal;

“Bende çok olumlu izlenim bırakan kurucuları Cesur Ölçenoğlu ve Mustafa Gümüş önderliğinde, şirket ve bireysel kullanıcıların kredi derecelendirme ekosisteminde lider oyuncu olacağına inandığım İnteraktif Kredi şirketine memnuniyetle yatırım yaptım. İnteraktif Kredi, kısa dönemde elde ettiği başarılı sonuçlar, yapay zekayı etkili bir şekilde değerlendirme süreçlerinde kullanması, finans sektörüne verdiği olumlu katkılar ile birlikte artık globalde başarılı bir Unicorn şirket olmaya aday.”

Diğer mevcut yatırımcı, bu turda da yeni hisse alan Alesta Yatırım’ın sahibi İbrahim Özer ise;

“Şirketin kredi derecelendirme alanında inovasyon, veri analitiği ve yapay zeka gibi teknolojilere dayalı yenilikçi yaklaşımı, büyüme potansiyeli ve kurucularının bu alandaki deneyimleri nedeniyle yatırım kararı aldık.”

Güncel İçerikler