Mevsimi kurucusu Can Kağıtçıbaşı: “Bu hafta itibariyle faaliyetlerimizi askıya aldık”

2020 yılında faaliyetlerine başlayan, meyve ve sebzeleri tarladan tüketiciye ulaştıran yerli girişim Mevsimi, faaliyetlerini askıya aldığını resmen duyurdu.

Nisan 2020 faaliyetlerine resmen başlayan ve özel haber olarak sizinle paylaştığımız yerli girişim Mevsimi, kurucusu Can Kağıtçıbaşı‘nın LinkedIn hesabında yaptığı bir açıklamayla faaliyetlerini sonlandırdı.

Can Kağıtçıbaşı’nın açıklaması:

Sevgili Dostlar, Kıymetli Bağlantılarım 

“Yaklaşık son 4 senedir üzerine çalıştığım Mevsimi projesini geçici olarak durdurma kararı aldık. Bu hafta itibariyle faaliyetlerimizi askıya aldık. Böyle bir karar kolay bir karar değil elbet.

Mevsimi’nin kurucusu olma şerefine sahip oldum. 4 yıla yakın bir süredir de gecem gündüzüm Mevsimi oldu. Ülkemde gördüğüm önemli bir sorun olan taze gıdanın tedarik zincirini çözmek adına kollarımı sıvadım. Ekip arkadaşlarımla beraber çok zor olan bir projeye imza atmış oldum. Sizlerle, tüm açıklığı ile, kararımızı ve sebeplerini paylaşmak isterim.

Üreticinin emeğinin karşılığını alabildiği ve tüketicinin de hak ettiği sağlıklı gıdaya adil bir fiyattan ulaşabildiği bir zincir hayal ettik. Mevsimi’yi tasarladık. Türkiye’de başka bir örneği olmayan ilkleri yapmaya çalıştık. Taklit edildik ve aslını yaşattık 🙂 Birçok ailenin yüzlerce sipariş verdiği, güvendiği güçlü bir marka olduk.

Çok zor bir projeydi. Ama bu zor yolculukta yorgunluğumuzu en çok azaltan sizlerden gelen güzel sözler oldu. Sizlerden aldığımız bir güzel söz bütün günün yorgunluğunu unutturdu bize bazen.

Müthiş bir ekibe sahip olduk. Bu kadar değerli çalışma arkadaşlarım olduğu için işim biraz olsun kolaylaşmış oldu.

En büyük teşekkürü sevgili ortağım, operasyon direktörümüz Armağan Eray’a etmek isterim.

Mevsimi’nin buraya gelmesinde katkısı çok büyük diyebileceğim sevgili destekçilerimiz: Şenol Şankaya, Tansu Yeğen, Can Selçuki, Uğur Şeker, Doruk Doğramacı, Belis Tacir. Her zaman tereddütsüz arkamızda durduğunuz ve yardımlarınızı esirgemediğiniz, her zaman telefonun diğer ucunda olduğunuz için minnettarım. Bana yardımını, öğütlerini esirgemeyen babama, en iyi müşterim 🙂 ve en büyük yol gösterenim anneme de ayrıca teşekkür etmek isterim.

Şu anda adını yazamadığım ama bir şekilde Mevsimi’nin ucundan tutmuş çok sevdiğim diğer sevgili dostlarım, ailem. Aklımdasınız. Minnettarız.

Neden böyle bir karar aldık?

Ülkemizin geldiği durum maalesef pek iç açıcı değil. Maliyetler kat kat artarken, gelirlerimiz aynı oranda büyümüyor. Enflasyon uçmuş, öngörülebilirlik ortadan kalkmış ve belki de en kötüsü, henüz tünelin ucunda bir ışık gözükmüyor. Belli ki 2024, 2023’ten daha acılı geçecek. Mal bulmakta bile bazen sıkıntı yaşıyoruz ülkedeki üretimin düşüşte olmasından dolayı. Pazarlama yatırımı yapmak bizim için iyice zorlaşmış ve girişim sermaye piyasaları yeni yatırım bulmak açısından pek uygun zamanlarda değil. Olur da böyle bir yatırım bulunabilirse elbette proje kaldığı yerden devam eder.

Bu bir veda mı?

Veda diyemeyiz. Ancak şu anda yapmamız gereken bu, doğrusu bu. Gelecek ne getirir bilemeyiz. Belki de projemizi daha da yüceltebileceğimiz bir fırsat ortaya çıkarsa bunu elbette değerlendirmeyi düşüneceğiz. Bu durum yaşandığı zaman ilk sizlere haber vereceğimizden şüpheniz olmasın.

Hiçbir zaman kaliteden ödün vermedik, ödün verme seçeneğini düşünmedik bile. Paketlerdeki gramajlar fazla olsun, az olmasın dedik. En ufak bir müşteri şikayeti geldiğinde misliyle telafi ettik. Verdiğimiz her sözü tuttuk. Para kazanma uğruna yanlış yollara hiç sapmadık. Gerekirse para kaybedelim ama insanların güvenini kaybetmeyelim anlayışını benimsedik. Mükemmeli hedefledik. Ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır düşüncesine inandık. Olmaz denilenleri oldurmaya çalıştık, ülkeye ve dünyaya faydalı işler yapmaya çalıştık. Çok ama çok ama çok yorulduk. Ve şunu diyebildiğimiz için çok huzurluyuz. Biz iyi bir iş çıkarttık.

Gelecekte yollarımızın tekrar kesişmesi dileklerimle…

Bana gelince, şimdi ne yapacağım?

Mevsimi’nin operasyonlarının başlamasını belki de en çok ben isterim doğal olarak. Bunun için başka şirketler ile görüşmelerim devam edecek. Markanın ve bu hizmetin yaşamasını sağlamak adına seçeneklere bakacağız. Hali hazırda görüştüğümüz birkaç yer de mevcut.
Ben ise gerçekten çok yoruldum. Startup çok zor bir iş. 4 yıldır sürekli koştum. Biraz durmam lazım. Hem zihinsel hem bedenen kendime zaman ayırmam, hayatı biraz yavaşlatmam lazım.

İş fırsatlarını değerlendirmeye bir taraftan vakit ayıracağım. Bana cazip gelebilecek aklıma yatan her türlü fikre açığım. Özellikle bende heyecan yaratacak projeler / şirketler söz konusu olursa görüşmek isterim. Ayrıca öz geçmişime ve tecrübeme uygun diğer pozisyonlara da ilgim devam ediyor olacak. Ortak kurucu, ülke direktörü, genel müdür, c-level gibi pozisyonlar için olur da aklınıza gelirsem seve seve iletişime geçebilirsiniz.”

Can’a yeni sürecinde başarılar dileriz, yeni adımlarını yeniden egirişim’de paylaşacağız.

Güncel İçerikler