B2B şirketlerin kendi AI Copilot‘larını geliştirerek, ürünlerine entegre etmelerini sağlayan Searchbase, karmaşık kullanıcı akışlarını sadeleştirerek şirketlerin verimliliğini artırmayı hedefliyor.
Bu copilot, son kullanıcılara istedikleri aksiyonları basit promptlar ile gerçekleştirme imkanı sağlıyor. Bu yenilikçi yaklaşım, karmaşık kullanıcı akışlarını sadeleştirerek, conversion oranlarını arttırıyor ve yeni kullanıcıların bir ürünle veya hizmetle tanışmasını ve aşina olmasını sağlayan onboarding sürecini kolaylaştırıyor.
Yola ekipler için AI tabanlı bir arama motoru olarak başlayan yerli girişim, 70’ten fazla şirketle yaptığı görüşmelerin ardından pivot etme kararı alarak, high-growth B2B startuplar’ın kendi AI Copilot’larını geliştirip deploy edebileceği bir platform haline geldi.
Searchbase’in müşterileri çoğunlukla hızlı büyüyen B2B startuplar’ından oluşuyor. Çok hızlı süren entegrasyon sürecini tamamladıktan sonra bu şirketler son kullanıcıları için AI Copilot’i kullanıma hazır hale getiriyorlar. Örneğin bir BI veya CRM yazılımında 30-40 dakika süren raporları elde etme sürecini bir kullanıcı istediği raporu ve takip etmek istediği parametreleri söyleyerek hızlıca gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, akıllı bir AI Copilot’un kullanıcılara bu şekilde yardımcı olması, destek mekanizmalarında oluşan yükün ciddi oranda azalmasını sağlayarak, iş süreçlerini de pozitif etkiliyor.
Searchbase ekibi AI Copilot ürününün yanı sıra, yeni yapay zeka modelleri de eğitiyor ve bu modellerin işletmelerin müşteri ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılamasına, daha stratejik alanlara odaklanmasına, müşteri tatminini yükseltip sadakati artırmasına ve sonuçta daha yüksek karlılık elde etmesine katkıda bulunuyor. 2023’ün sonunda Aralık ayında San Francisco’da ofis açmayı hedefleyen girişim, 2024 Nisan’a kadar ekibi 5 kişiye çıkarmayı planlıyor.
Searchbase aynı zamanda hem kendi içerisinde, hem de müşterilerin faydalandığı, 1000’den fazla projede kullanılan kütüphaneyi open source hale getirmiş.
Bu kütüphane sayesinde yeni AI teknolojileri geliştiren şirketler OpenAI’in embedding modelinden daha iyi performans sergileyen bir embedding modelini hiçbir ücret ödemeden kullanıp, indeksleme ve arama işlemlerini de Pinecone gibi vector databaselerine ayda yüzlerce dolar ödemeden kullanıcılarının bilgisayarında gerçekleştirebiliyorlar. Her şey kullanıcının bilgisayarında gerçekleştiği için de alternatiflerinden 10 kat daha hızlı çalışabiliyor.
Peki, Searchbase’i kim yaptı diye soracak olursanız: Searchbase’in başarısının arkasındaki isim, kurucusu Yusuf Hilmi. Yusuf’un teknolojiye olan ilgisi ve tutkusu, henüz 11 yaşında dayısının bilgisayar tamir dükkanında bilgisayar tamir etmeye başladığı zamanlara dayanıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alan Yusuf, kendi girişimini kurma hayalini gerçekleştirmek için okulu bıraktı.
Bu süreçte kendini geliştirmeye devam eden Yusuf, Z Fellows gibi prestijli bir fellowship programına kabul edildi. Z Fellows, Ivy League’den Harvard, MIT, Stanford gibi üniversitelerden çıkan genç girişimcilerin bulunduğu bir topluluk. Bu program, Yusuf’a global bir ağ oluşturma ve Z Fellows’un kurucusu Cory Levy’den yatırım alma fırsatını sağladı.
Searchbase, aynı zamanda QNBEYOND’un 5.Dönem Hızlandırma Programı’na seçilen girişimlerden biri oldu.