Elektrolit ve mineralleri geri kazandıran yerli foodtech Sorb, 3 milyon TL yatırım aldı

Elektrolit ve mineralleri hızlı bir şekilde geri kazandırmayı amaçlayan yerli foodtech girişimi Sorb, tohum yatırım turunu tamamladı.

Aktif bir yaşam tarzını benimseyen bireyler için özel olarak formüle edilen spor içeceği Sorb, tohum turda 3 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

Sorb’un ürünleri vücut için kritik önem arz eden elektrolit ve minerallerin hızlı bir şekilde geri kazanılması amacıyla geliştirildi. Şirket, Seri A turu öncesi tohum yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

2022 yılının sonunda Cahit Kapukıran ve Ali Bilen tarafından kurulan Sorb, Mayıs 2022’de tohum öncesi yatırımını almıştı. Son yatırım turunda, SORB’un satış kanallarını genişletmesi ve pazarlama faaliyetlerini artırması için 3 milyon TL yatırım aldığı belirtildi. Yatırım turuna; Robert Baler, Bora Koçyiğit, Alper Özdemir, Cenk Üstündağ ve mevcut diğer yatırımcılar da katıldı.

Sorb, sıvı-elektrolit dengesinin sadece profesyonel sporcular için değil, herkes için önemli olduğu bakış açısıyla kurulan bir girişim olarak öne çıkıyor. Şirket, sağladığı ürünlerle aktif yaşam süren bireylerin elektrolit ve mineral ihtiyaçlarını karşılayarak sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Alınan son yatırımın, Sorb’un hedef kitlesine daha etkili ulaşmasına ve ürününün yaygınlaştırılmasına yardımcı olması bekleniyor.

SORB, tohum öncesi yatırımını; Selim Şahinbaş, Hasan Ekin Sezer, Efe Kantel, Alp Horoz, Emir Gönensin ve Doruk Akpek’ten almıştı.

Güncel İçerikler