WePlay Ventures kurucularından Bora Koçyiğit ile oyun girişimciliği, espor ve dahası

Türkiye’nin espor denince akla gelen ilk isimlerinden ve oyun girişimlerine yatırım yapmak üzere kurulan WePlay Ventures kurucusu Bora Koçyiğit, egirişim‘in konuğu olarak hem hikayesini anlattı hem de oyun girişimciliği sektörüyle ilgili çok detaylı bilgiler verdi.

Video’da çok güzel konulara değinen Koçyiğit, oyun girişimlerinden Hero Concept ve Hakan Baş’ın kurucularından olduğu Ace Games‘e yatırım yaptığını dile getirdi. Yeni oyun girişimlerine de yatırım yapmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bora Koçyiğit ile oyun girişimciliği ve dahası

Bora Koçyiğit kimdir?

1977 doğumlu Koçyiğit kariyerine 1998 senesinde Yapı Kredi Bankası, Hazine biriminde başlamıştır.

2002 senesinde ilk girişimi olarak gıda sektöründe bir proje üzerinde çalışmış, 2004 senesinde bu projeyi sonlandırmaya karar vermiştir.

2004 – 2005 seneleri arasında İş Yatırım Menkul Değerler Şirketi Uluslararası Para Piyasaları biriminde çalıştıktan sonra 2005 yılı başında Digiturk firmasına geçmiştir. Spor Hakları Biriminde uzman olarak başladığı görevine 2010 senesi itibari ile Lig TV Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmiştir. Bu süre zarfında, şirket ile Türkiye’deki spor kulüpleri, federasyonlar, kamu kurumları, UEFA, FIFA, Wimbledon, Euroleague, IMG gibi yabancı kurumlarla ilişkilerin yönetilmesi ve iş birliklerinin kurulması noktasında sorumluluk almıştır.

2014 senesinde Riot Games Türkiye ofisinde Espor Biriminin başına geçen Koçyiğit, 2017 Ocak – 2019 Haziran döneminde Ülke Müdürü olarak görev yapmıştır. Riot Games oyun sunucularının İstanbul’a taşınması, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük spor kulüplerinin espor sektörü ile tanıştırılarak League of Legends takımlarını kurmalarının teşvik edilmesi ve Avrupa’nın en büyük espor salonunun İstanbul’da inşa edilerek faaliyete geçirilmesi noktalarında sorumluluk almıştır.

Halen eCommerce, animasyon, oyunlar, espor, spor yönetimi ve pazarlaması üzerine ortaklıkları ve girişimleri mevcuttur.

Türkiye Espor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Koçyiğit, Türkiye’nin ilk spor yatırım fonu olan Two Zero VC’nin de Yatırım Komitesi üyesidir.

2020 Eylül’de faaliyete geçen WePlay Ventures adlı yatırım şirketinde Yönetici Ortak olarak sorumluluk almaktadır.

Koçyiğit ayrıca 1997-2002 seneleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde futbol hakemi olarak Türk Futboluna hizmet etmeye çalışmıştır.

Güncel İçerikler