Param, PayCore ve bağlı ortaklıklarının tamamını satın alıyor

Türkiye'nin önde gelen finansal teknoloji şirketlerinden Param, Ödeme Sistemlerinin Amiral Gemisi PayCore ve bağlı ortaklıklarını almak ve ilgili otorite nezdinde pay devirlerine ilişkin onay süreci de dahil olmak üzere yasal süreçleri başlatmak üzere anlaştı.

400’den fazla çalışanı ile 250’den fazla banka, finansal kuruluş, telekom operatörü ve uluslararası şirkete teknoloji alt yapısı ve finansal yazılım çözümleri sunan Paycore, 30’dan fazla ülkeye teknoloji ihraç eden bir finansal teknoloji şirketidir.

Ülkemizin en büyük bankalarının yanısıra e-para kuruluşları ve ödeme kuruluşlarının da ödeme sistemi alt yapılarının temelini oluşturan PayCore, Ocean ürünü ile yılda 3 milyardan fazla ödeme işlemini başarı ile tamamlıyor.

22 yıllık deneyimi ile kritik öneme sahip ödeme süreçlerinin yönetiminde büyük kart şemalarının global servis sağlayıcısı Paycore, İstanbul’daki geliştirme ve operasyon merkezleri yanında, Amerika, Dubai ve İngiltere’de de hizmet veriyor.

Ödeme dünyasının gelişmesinde öncü olan Param, agresif büyüme stratejisinin temel yapı taşlarından Ürün ve Teknoloji sahipliğini Paycore satın alması ile hızlandırdı. Param, 2023 yılı bitmeden Türkiye fintek dönüşümü için heyecan yaratacak çok önemli gelişmeler daha paylaşacağını belirtiyor. Güçlü finansal yapısı ve yabancı ortakları ile yakaladığı yüksek başarı ivmesiyle uluslararası yatırımcıların ilgisini üzerinde toplayan Param, global pazarda büyüme hedefi için PayCore’u destekleyecek ve güçlendirecek.

Param, sayısı 1000’i geçen çalışma arkadaşlarına, Paycore satın alması ile 450 yeni çalışma arkadaşı daha eklemek için yasal mercilerin onay süreçlerini sabırsızlıkla bekliyor. Paycore müşterileri, Paycore çalışanları paradan fazlasını sunan Param dünyasının yeniliklerini, çok yakında keşfedecekler.

Bu gelişmenin sektörümüze ve ekonomimize yeni değerler katacağına inanıyoruz.

Güncel İçerikler