Yerli girişim Kimola’dan küçük ve orta ölçekli işletmeler için ücretsiz araştırma araçları

Sosyal mecralar, bloglar, forumlar ve e-ticaret siteleri başta olmak üzere sayısız kaynaktan tüketici görüşlerini toplamak ve analiz etmek üzerine çözümler sunan Kimola, küçük ve orta işletmeleri odağına aldığı yeni ücretsiz araştırma araçlarını yayınladı.

Dijital dünyadaki tüketici görüşlerinden içgörüler çıkarmak üzere 2014 yılında kurulan yerli girişim Kimola, dünyanın 54 ülkesinden pazarlama ve araştırma profesyoneline 26 dilde veri toplayıp analiz edebilen ürünler sağlıyor. Geçtiğimiz yıl, global araştırma şirketi CINT tarafından yayımlanan “Araştırma Teknolojileri Haritası”na(1) Türkiye’den girebilen tek şirket olmayı başaran Kimola, 2023 geliştirme planlarına küçük ve orta ölçekli işletmeleri de dahil etti.

Amazon satıcıları, e-kitap yayıncıları, affiliate pazarlamacılardan Tripadvisor’da yer alan cafe, restoran, müze ve otellere, Trustpilot’ta yer alan güzellik salonlarından, App Store ve Google Play’de uygulama yayınlayan geliştiricilere kadar farklı segmentleri hedefine alan Kimola’nın ücretsiz sunduğu araçlar, analiz edilecek sayfanın linkini kimola.com’daki ilgili alana girerek kullanılabiliyor. Üyelik, kredi kartı bilgisi gibi bilgilere ihtiyaç duymadan kullanılabilen Kimola’nın ücretsiz araçları, rakip ürün tüketicilerini, rakip aplikasyonun kullanıcılarını, rakip işletmelerin müşterilerini ve kendi tüketicilerini öğrenmek, anlamak isteyen bütün işletmelere açık.

Kimola’nın kullanıma sunduğu ücretsiz araştırma araçları, küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik tek seferlik araştırma raporu satın alma seçeneği ile birlikte geliyor. Araştırma ve yazılım sektöründe süre gelen aylık abonelik modelinin dışında tasarlanan bu model, kullanıcıların üyelik dahi yapmadan araçları kullanması, bir dakikadan kısa bir süre içerisinde canlı ve şeffaf bir şekilde araştırma sonuçlarını görüntülemesi ve kapsamlı halini tek seferlik ödeme seçeneği ile satın alabilmesine olanak sağlıyor. Araştırma dünyasıdaki mevcut çözümlerin, kurumsal şirketlere yönelik tasarlandığını belirten Kimola’nın kurucusu Mustafa Savaş, verdiği demeçte;

“Tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini anlamak, restoranlardan kafelere, veteriner kliniklerinden güzellik salonlarına, bireysel uygulama geliştiricilerinden Amazon ürün satıcılarında kadar çok geniş bir ölçekte tüm girişimcilerin ve küçük işletmelerin ihtiyacı. Büyük Dil Modelleri’nden yararlanarak, yaklaşık 3 ay süren bir Ar-Ge çalışmasının sonucunda Kimola bugün dünyadaki binlerce küçük işletmenin araştırma ihtiyacını karşılamaya hazır hale geldi. Bu yeniliğin, araştırma sektöründe şeffaflık ve çevikliği merkeze alan yeni bir bakış açısı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Örnek bir rapor görüntülemek isterseniz kimola.com/reports adresini, ücretsiz araçları deneyimlemek isterseniz https://kimola.com’da yer alan “Free Research Tools” sekmesini, 22 farklı işletme tipi için yayınlanan araştırma rehberlerini incelemek isterseniz kimola.com/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kimola, 2014 yılında kurulmuş, 2018 yılında Amerika menşeili 500 Startups’tan ve Türkiye’de HUBVC’den yatırım almış, Pfizer, Sanofi, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Birleşmiş Milletler (UNHCR) gibi farklı alanlardaki kurumlara ve Ipsos, Curiocity gibi araştırma şirketlerine hizmet veren ve 54 farklı ülkeden müşterisine, web tabanlı araştırma platformlarıyla içgörü ve hizmet sağlayan bir araştırma teknolojileri şirketi.

Kimola’nın Ankara ve San Francisco olmak üzere 2 ofisi bulunuyor.

Güncel İçerikler