Alibaba Cloud’un Çin’e götüreceği 5 yerli girişim belli oldu

Alibaba Cloud tarafından 12 ülkede düzenlenen uluslararası Create@Alibaba Cloud Start-Up Yarışması’nın Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağı İstanbul’da Kolektif House’un yeni ofisi Maslak’ta düzenlenen yarışma ile tamamlandı.

Fazla Gıda yarışmanın birincisi seçilirken, Kimola, Parkpalet, Piri Guide ve Tırport da, Eylül ayında Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenecek yarışmanın ikinci etabına katılmaya hak kazandılar. Yarışmanın birincisi olan Fazla Gıda, 50 bin Dolar değerindeki ödülü alırken, dereceye giren diğer dört girişim ise 10 bin Dolar ile ödüllendirildi. Bu yerli girişimler, Ekim 2018’de Hangzhou’da gerçekleştirilecek dünya finaline katılmak ve Alibaba Grubu’nun yeni unicorn’u olmak için yarışacaklar.

Fazla Gıda

Alibaba Cloud Avrupa Genel Müdürü Yeming Wang, bu yılki Create@ Alibaba Cloud Start-up yarışmasının Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağını Türkiye’de gerçekleştirmekten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek şu açıklamayı yaptı. “Bu yarışma ile dünyanın en inovatif, dönüşümsel ve oyun bozan teknoloji şirketleriyle tanıştığımız için heyecanlıyız. Bu yarışma, büyük hedefleri olan ve hırslı start-up’lar için etkin Çinli ve Avrupalı iş adamlarıyla tanışmak ve Alibaba Grubu’nun Hangzhou’daki merkezini ziyaret etmek için kaçırılmayacak bir fırsat.”

Biz de egirişim olarak yarışmayı yakından takip ediyoruz. Aslıhan Güreşçier ile de gerçekleştirdiğimiz video röportajla Türk girişimlerini bu yarışmaya davet eden tek platform olduk. Türkiye’deki tüm gelişmeleri ve yerli girişimlerin globaldeki maceralarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler