Ev konaklaması ve gayrimenkul yönetimi odaklı yerli girişim Missafir, Karadağ pazarına açıldı

Türkiye’nin lider ev konaklaması ve gayrimenkul yönetimi markası Missafir, Karadağ pazarına giriş yaparak Avrupa’da büyümesini sürdürüyor

Türkiye’nin ev konaklaması ve gayrimenkul yönetim girişimlerinden Missafir, hizmet ağını Karadağ‘a genişletti.

Girişim, Avrupa’da ikinci durağı olan Karadağ’da aynı anda 6 şehirde birden hizmet vermeye başlıyor. Budva, Kotor, Tivat, Kolaşin, Bar ve Ulcinj gibi popüler tatil destinasyonlarını portföyüne ekleyen Missafir, global ev konaklaması ve gayrimenkul yönetimi markası olma vizyonu doğrultusunda önemli bir adım daha atıyor.

Missafir, Karadağ pazarına girişini yüksek katılımlı bir lansman toplantısı ile gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçiliği’nin destekleriyle gerçekleşen lansmanda, kamu ve özel sektörden birçok önemli isim bir araya geldi.

Missafir CEO’su Mehmet Yüksel, konuyla ilgili olarak verdiği demeçte:

Hırvatistan’dan sonra Adriyatik bölgesinin hızlı büyüyen ve büyük potansiyel barındıran ülkesi Karadağ’a güçlü bir şekilde giriyoruz. Karadağ’ın büyük turizm potansiyelinden faydalanarak bölgede hızlı bir büyüme planlıyoruz. Aynı zamanda bu ülkede bakir olan ev konaklaması sektörünün dijital dönüşümünü de sağlayacağız. Karadağ, hem bölgedeki yeni pazarlar hem de Avrupa liderliği hedefimiz için önemli bir adım. Bu adımı atarken bizlere büyük destek sağlayan Büyükelçimiz Sayın Barış Kalkavan’a çok teşekkür borçluyuz.

Missafir, Karadağ’daki ev sahiplerine teknolojik altyapılı uçtan uca gayrimenkul yönetimi desteği sunarken, kısa ve orta dönem ev kiralamada beş yıldızlı otel konforu sağlayacak. Yakın zamanda üst segment portföyü ile Hırvatistan’dan Golden Leaf Properties’i bünyesine katan Missafir, Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Hırvatistan ve Karadağ’da 100’den fazla gözde lokasyonda, 2300’den fazla evle farklı ihtiyaçlar ve deneyimler için geniş bir spektrumda hizmet veriyor.

Missafir yatırımcısı ve Chief Strategy Officer Mehmet Onarcan, Avrupa pazarındaki büyüme stratejileri ve Karadağ’a giriş kararları üzerine şu demeci verdi

“Doğu Avrupa’nın öne çıkan pazarlarının potansiyellerini, pazar ve rekabet koşullarını değerlendiriyor, giriş ve büyüme stratejimizi de pazar dinamiklerine göre özelleştiriyoruz. Hızlı giriş ve lokal deneyim açısından yerel iş birliklerine çok önem veriyoruz. Uygun, sinerjiler yakaladığımız bölgelerde satın almalara devam edeceğiz. Ancak Karadağ gibi kendi operasyonlarımızı kurup organik büyümeyi hedeflediğimiz pazarlar da olacak. Missafir’in başarılı yönetimi ile Karadağ, gayrimenkul yatırımcıları için daha da cazip bir pazar haline gelecek. Bir yandan toplam portföy ve gelirlerimizdeki yurt dışı payını artırırken bir yandan da en önemli gelir kalemi turizm olan bu ülkenin gelirlerine katkıda bulunacağız. TurkCham-Montenegro’nun kurucu üyelerinden biri olarak Karadağ-Türkiye iş ilişkilerini geliştirmek için de çalışacağız.”

Türkiye’nin PropTech dikeyindeki önemli girişimlerden biri olan Missafir’in sunduğu teknolojik çözümler arasında, dinamik fiyatlama, çoklu platformlarla tek arayüz üzerinden entegrasyon, kanal yönetimi, akıllı ev teknolojileri ve AI veri analizleri bulunuyor. Sektörün dijital dönüşümünde liderlik bayrağını taşıyan girişim, bu alandaki yatırımlarını büyüterek global başarıyı yakalamayı amaçlıyor.

Yeni yatırım turu geliyor

Missafir’in Avrupa’daki büyümesini ve marka bilinirliğini artırmak, teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam etmek için yurt dışından yatırımcılar ile görüştüğü bilgisi de aldığımız duyumlar arasında. Türkiye’den doğup global bir marka olma yolunda ilerleyen Missafir’in adımlarını heyecanla takip etmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler