Genç yazılımcılara kişiselleştirilmiş kariyer hizmeti sunan Develhope, 6 milyon euro yatırım aldı

2019 yılından bu yana dijital eğitim sektöründe faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl 1.000'in üzerinde abone sayısına ulaşan girişim, uluslararası genişleme planını güçlendirmeyi hedefliyor.

İş bulana kadar hiçbir ücret ödemeden yazılım geliştirici olmayı sağlayan Develhope, düzenlenen turda 6 milyon euro yatırım aldı. Tur, CDP Venture Capital, Fondo Italia Venture II, OPES Italia ve SEFEA Impact‘in katılımıyla gerçekleşti.

ITU Seed girişimlerinden biri olarak, İtalya’da kurulan ve şimdi Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeye doğru genişleyen; genç işsizliği azaltmak hedefiyle, kullanıcılarına iş bulana kadar hiçbir ücret almamak koşuluyla, yazılım geliştiricisi olarak bireysel yetişme ve kişiselleştirilmiş bir kariyer hizmeti sunan Develhope, 2019’da Palermo’da kuruldu.

Massimiliano Costa, Sasa Sekulic ve Alessandro Balsamo‘nun kurduğu girişim, kodlama öğretimi yoluyla genç işsizliğiyle mücadele etmek. Develhope’un bugün 1.200’den fazla kayıtlı öğrencisi ve geliştiricilerin tedarik edilmesi için Develhope’a güvenen 250’den fazla İtalyan ve yabancı şirketten oluşan bir ağı bulunuyor. Öğrencilerin %80’inden fazlası, kurslarını bitirdikten sonraki ilk üç ay içinde okula gittikten sonra iş buluyor.

Eğitim modelinin kalitesi ve pazar tarafından en çok talep edilen ana teknolojik konuları (Web, Java, Mobil) içeren eğitim teklifi, girişimin büyümesini destekliyor. Eğitim kursları uzaktan gerçekleştirilir ve son derece pratik bir etkiye sahip oluyor. Öğrenciler derslere katılır ve özel bir platformda ve günlük özel ders hizmetinin desteğiyle gerçek projelerin geliştirilmesi üzerinde çalışıyorlar. Altı ay süren ve tam zamanlı katılım gerektiren kurslar, sektörde daha önce deneyimi veya becerisi olmayanlara yönelik de olabiliyor.

Girişim, dört yılı aşkın bir süredir İtalya’da eşitsizlikleri azaltmayı ve eğitime erişimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Develhope , yeni dijital meslekler için eğitim ve işe yerleştirme kurslarını destekleyerek genç ve kadın işsizliğini azaltmak için her gün çalışıyor. Okul modeline herkes erişebiliyor. Öğrenciler, eğitim masraflarını ancak kurslarını bitirdikten sonra bir iş bulurlarsa ödüyorlar. Platforma geçen yıl 1.200’den fazla öğrenci kaydoldu ve Türkiye, İspanya ve Afrika’ya yönelik genişleme planı başlatıldı.

Develhope kurucusu ve CEO’su Massimiliano Costa:

“Develhope, eğitim yoluyla daha iyi bir gelecek yaratmaya çalışmak için başlatıldı
ve büyümemizi sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin gençleri için daha iyi bir gelecek yaratılmasına katkıda bulunma, eğitim fırsatlarına daha adil erişimi destekleme ve somut istihdam fırsatlarını teşvik etme fikrinden yola çıktık.” dedi.

Yeni yatırım, Develhope’un yüksek genç işsizliği oranları sergileyen bazı Avrupa ve Afrika ülkelerinde genç yetenekleri eğitmek için uluslararası genişleme planını hızlandırmasına olanak tanıyacak.

Güncel İçerikler