6 yıllık bir serüven Google Podcasts, 23 Haziran’da kapanıyor

Google, 6 yıllık bir geçmişe sahip olan Google Podcasts'in tamamen kapanacağını duyurdu.

Google Podcasts, Google tarafından geliştirilen ve ilk olarak Android cihazlar için 18 Haziran 2018’de yayınlanan bir podcast uygulaması olan Google Podcast, 23 Haziran 2024’te 6 yıllık serüvenine veda ediyor.

Google’dan kullanıcılar ile paylaşılan açıklama:

‌Kısa bir süre önce, Google Podcasts’in bu yıl kullanımdan kaldırılacağını duyurmuştuk. Bu geçişi kolaylaştırmak adına, podcast aboneliklerinizi YouTube Music’e kolayca taşımanıza ya da podcast aboneliklerinizi içeren bir dosyayı indirmenize olanak tanıyan bir araç sunuyoruz. Podcast aboneliklerinizin bulunduğu bu dosyayı, içe aktarımı destekleyen bir uygulamaya yükleyebilirsiniz.

Tıpkı Google Podcasts’te olduğu gibi, YouTube Music’te de arka planda oynatma özelliği sayesinde podcast’leri hareket halindeyken dinleyebilir, indirebilir ve daha birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Üstelik ücretli üyelik gerekmez.

23 Haziran 2024’ten itibaren, podcast’leri Google Podcasts’te dinleyemeyeceksiniz. 29 Temmuz 2024’ten sonra aboneliklerinizi taşıyamayacak veya dışa aktaramayacaksınız.

Google Podcasts verilerinize, Google Podcasts’e verilen destek tamamen sonlandırıldıktan sonraki bir yıl boyunca Google Paket Servisi üzerinden erişebileceksiniz. Bu bir yıllık süreden sonra Google Podcasts verileriniz silinecek. Google Hesabınızı tamamen silerek de verilerinizi silebilirsiniz. Google Hesabınızı silerseniz ilgili hesaptaki tüm verilerin ve içeriğin de (ör. e-postalar, dosyalar, takvimler, fotoğraflar) silineceğini hatırlatmak isteriz.

Güncel İçerikler