Emre Atalay’ın kurucuları arasında olduğu BCNMonetize, ABD merkezli Entravision tarafından satın alındı

Barselona’da 2016´da kurulan ve Emre Atalay, kurucu ortağı olduğu mobil performans reklam ajansı BCNMonetize, global ad-tech ve medya şirketi Entravision tarafından satın alındı.

Yıllık 1 milyar dolara yakın gelir elde eden, 1500’e yakın kişinin çalıştığı Entravision, ABD, Latin Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’da 41 ülkede eksiksiz bir marka bilinci oluşturma ve performans reklamcılık çözümleri paketiyle dijital bir güç merkezine dönüştü.

Entravision, merkezi Santa Monica, California, ABD’de bulunan halka açık bir şirkettir.

Entravision, sahip olduğu reklam teknolojileri ve sunduğu özgün çözüm yollarıyla markalara, hedefledikleri müşterilere bağlantı kurma konusunda yardimci olan, global reklam, medya ve ticaret çözümleri şirketidir. Ayrica Meta, TikTok, Twitter ve Spotify gibi önde gelen platformlarla stratejik ortaklıkları vardır.

100’den fazla reklam veren ile çalışan BCNMonetize yıllık 20 milyon dolara yakın gelir elde etmektedir. BCNMonetize, ADJUST’ın en son yayınlanan performans index’in de EMEA’da META, Twitter ve Snap gibi devlerin olduğu en iyi 20 network arasına girmişti. Bu satın alma ile birlikte Amerika, Latin Amerika ve Asya pazarlarında da daha güçlü hale geleceği düşünülüyor.

BCNMonetize´in kurucusu ve CEO’su Emre Atalay, satın almadan sonraki verdiği demeçte;

“Kurulduğumuz günden bu yana, markalara hep daha iyi hizmet vermek icin çözümler üzerine çalıştık. Ekibimiz kendilerini markaların pazarlama ekipleri gibi görüp, en iyi hizmeti vermeye çalıştı. Son 2 senede, BCNMonetize’i satın almak icin birçok firma bizimle bağlantıya geçti. Entravision’ın global ölçekteki büyüklüğü, teknolojik çözümleri ve kaliteli ekibi bizim stratejik ortak olarak düşündüğümüz firma düşüncesini karsiliyordu. Ek olarak, bizimle direktör olarak calisan Çiğdem Fındık, da eski bir Entravision’lı olarak benzer yorumlarda bulundu ve bu satın almayı gerçekleştirmiş olduk. Geçen sene de Creativepool ile yaptığımız söyleşide de Entravision’ın şirket olarak bana ilham verdiginden de bahsetmiştim🙂

 

Bu satın alma ile güçlü oldugumuz e-commerce, entertainment, finance gibi dikeylere, son zamanlarda çok güzel sonuclar aldigimiz gaming dikeyini de katmayı planlıyoruz. Bu satin almada çok büyük payı alan ekibimiz ile birlikte çok daha büyük isler yapacagimizdan hiç şüphem yok.”

Güncel İçerikler