Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kuran Fastned, 24 milyon euro yatırım aldı

Güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak elektrikli araçlara şarj istasyonu kuran Fastned, düzenlenen turda 24 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, tahvil ihracı yoluyla yapıldı. 

Güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak elektrikli araçlara şarj istasyonu kuran Fastned, düzenlenen turda 24 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, tahvil ihracı yoluyla yapıldı.

2012 yılında Michiel Langezaal ve Bart Lubbers tarafından kurulan Fastned, elektrikli sürücülere özgürlük vererek elektrikli mobiliteye geçişi hızlandırmayı amaçlıyor. Şirket, Avrupa genelinde elektrikli araçlar için hızlı şarj altyapısı geliştiriyor.

Daha önce Schroders Capital tarafından 75 milyon euro ve ardından 13 milyon euro yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Fastned, Hollanda, Almanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve Belçika’da elektrikli araç şarj istasyonları ağının sahibi ve işletmecisi olarak karşımıza çıkıyor. İstasyonlarının çoğu, Hollanda karayolu dinlenme alanlarında bulunuyor.

Girişim, 215’in üzerinde hızlı şarj istasyonuyla, sürücülerin 300 km menzile sahip elektrikli araçlarını yolculuklarına devam etmeden önce sadece 15 dakikada şarj edebilecekleri hızlı şarj altyapısı sağlıyor.

Fastned’in CFO’su Victor van Dijk:

“Yatırımcıların Fastned’e yeniden güven duymasından gurur duyuyoruz. Devam eden enflasyon ve artan faiz oranları ile zorlu sermaye piyasası ortamına rağmen Fastned, sağlam ve büyüyen yatırımcı tabanıyla perakende tahvil piyasasında dayanıklılığını bir kez daha kanıtladı.

2030 yılına kadar güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji satarak iklim krizini frenlemeye ve aktif olarak yardımcı olduğumuz bin istasyon hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.” dedi.

Amsterdam merkezli girişim, fonları Avrupa çapındaki ağını genişletmek için kullanacağını belirtiyor. Avrupa’nın ana karayolları boyunca hızlı şarj altyapısı gerektiren son Avrupa düzenlemelerinin bir sonucu olarak önümüzdeki yıllarda ek sözleşmeler yapılacak. Fastned, bu tür ihalelerdeki başarı rekorunu korumak için iyi bir konumda olduğunu iddia ediyor.

Güncel İçerikler