Temiz enerji kullanarak şarj istasyonları oluşturan Fastned, Schroders Capital’den 75 milyon Euro yatırım aldı

Rüzgar ve güneş enerjisi kullanarak elektrik araçlara şarj istasyonu hizmeti veren Fastned, Schroders Capital'den 75 milyon Euro yatırım aldı.

Güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak elektrikli araçlara şarj istasyonu kuran Fastned, Schroders Capital tarafından 75 milyon Euro yatırım aldı. Yatırımla beraber Schroders Capital, Fastned’ın %10.61‘lik hissesine sahip oldu.

2012 yılında kurulan Fastned, Hollanda, Almanya, İngiltere, Belçika, Fransa ve İsviçre’de 215 hızlı şarj istasyonuyla elektrikli araç sahiplerine hizmet veriyor. Amsterdam merkezli girişim, sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarını yalnızca 15 dakikada şarj edebileceği hızlı şarj sistemini bünyesinde barındırıyor.

Temiz enerji odaklı girişimin misyonu arasında elektrikli araç sürücülerinin daha özgür olarak hareket edebilmeleri ve elektrikli araçlara geçiş sürecini hızlandırmak yer alıyor.

Fastned CEO’su Michiel Langezaal: “Fastned olarak uzun vadeli bir yatırımcı olarak Schroders Capital’e hoş geldiniz demekten memnuniyet duyuyorum. Bu yatırım, Fastned’e yalnızca ağımızı daha da genişletmek için bütçe sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bir sonraki büyük adımımızı atma fırsatı da sağlıyor. 2030’a kadar hedefimiz 1.000 istasyona sahip olmayı planlıyoruz. Ayrıca, işimize ve sektörümüze uzun vadeli bir bakış açısıyla bakıyoruz. Büyümemizi aktif olarak desteklemekte yanımızda olan Schroders Capital’in büyük kurumsal sürdürülebilir altyapı yatırımıyla da yeni bir aşamanın başlangıcını işaret ediyor. Sürdürülebilir bir geleceğe ve enerji bağımsızlığına yönelik fosil yakıtların aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması sürecini hızlandırma sürecinde rol oynama kararları, çalkantılı enerji piyasaları ile ekonomik ve jeopolitik belirsizliğin olduğu bir zamanda mükemmel bir hamle oluyor. Bunu memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

Fastned tarafından yapılan açıklamaya göre yatırımla beraber mevcut istasyonların kapasitelerinin artırılması, şarj istasyonu ağının büyümesi ve devletle ilgili ihalelere daha fazla kaynak eklenmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler