Elektrikli şarj istasyonları kuran Fastned, 13 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlara temiz enerji kaynakları kullanılarak şarj imkanı sunan Fastned, 13 milyon euro yatırım aldı.

Temiz enerji kaynaklarını kullanarak elektrikli araçlara şarj hizmeti veren Fastned, 13 milyon euro yatırım aldı. Daha önce Schroders Capital tarafından 75 milyon euro yatırım aldığını paylaştığımız girişim, şimdi de yeni bir yatırım turunu tamamladı.

2012 yılında Michiel Langezaal ve Bart Lubbers tarafından kurulan Fastned, elektrikli sürücülere özgürlük vererek elektrikli mobiliteye geçişi hızlandırmayı amaçlıyor. Şirket, Avrupa genelinde elektrikli araçlar için hızlı şarj altyapısı geliştiriyor. 

Fastned, Hollanda, Almanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve Belçika’da elektrikli araç şarj istasyonları ağının sahibi ve işletmecisi olarak karşımıza çıkıyor. İstasyonlarının çoğu, Hollanda karayolu dinlenme alanlarında bulunuyor.

Girişim, 215’in üzerinde hızlı şarj istasyonuyla, sürücülerin 300 km menzile sahip elektrikli araçlarını yolculuklarına devam etmeden önce sadece 15 dakikada şarj edebilecekleri hızlı şarj altyapısı sağlıyor. 

Fastned CFO’su Victor Van Dijk, “Bu yıl Fastned, önceki yıllardan daha fazla istasyon inşa etti ve 2030’dan önce 1.000 istasyon hedefimize ulaşmak için inşa hızını önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı amaçlıyoruz. Bunu ancak yatırımcılarımızın desteğiyle yapabiliriz ve birçok büyük yatırımcının e-mobiliteye geçişi hızlandırmamıza yardımcı olmaya kararlı olduğunu görmekten gurur duyuyorum. Fastned’e yatırım yapmak, fosil yakıtsız bir geleceğe yatırım yapmak ve daha fazla yeni istasyon inşa etmemize, mevcut istasyonları büyütmemize, yeni yetenekleri işe almamıza ve katlanarak artan elektrikli araç şarj talebini karşılamamıza yardımcı olmak anlamına geliyor.” dedi.

Fastned, hızlı şarj ağ istasyonları kurulumunu 2030 yılına kadar 1.000’e çıkarmayı planlıyor. Alınan yeni yatırımlarla beraber mevcut istasyonların kapasitelerinin artırılması, şarj istasyonu ağının büyümesi de planlar içerisinde yer alıyor. 

Güncel İçerikler