Oğuz Alper Öktem duyurdu: Martı, Amerikan SPK’sından onay aldı

Türkiye’nin önde gelen mobilite platformlarından Martı, New York Borsası’na (NYSE) açılma stratejisiyle ilgili detayları paylaşmaya devam ediyor. Martı kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, konuyla alakalı yeni gelişmeleri paylaştı. 

Türkiye’nin önde gelen mobilite platformlarından Martı, New York Borsası’na (NYSE) açılma stratejisiyle ilgili detayları paylaşmaya devam ediyor. Martı kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, konuyla alakalı yeni gelişmeleri paylaştı.

Yaklaşık 2 senedir New York Borsası’nda yer almak için çalışamalar yapan girişim, çok yakında hedefine ulaşacak gibi görünüyor. Konuyla alakalı Oğuz Alper Öktem yaptığı açıklamada:

“Türkiye için çok iyi ama taksi lobisi için kötü bir haberim var. TAG’ı yani hatır taşımacılığını dünyanın her medeni memleketinde olan bu sistemi Türkiye’ye getirdiğimizden beri bu sözde taksi baronlarının bize saldırıları bitmedi. Taksi emekçilerini kışkırtarak ofisimizi basmaktan kullanıcılarımızın üzerine araba sürmeye kadar yapmadıkları pislik kalmadı.

 

Sosyal medyada hakimler bizim adamımız. Mahkemede istediğimiz alırız gibi söylemlerle adaleti bile töhmet atında bıraktılar. Ancak son dönemde artık yeter değimiz bir olay yaşadık. New York Borsası’na açılma sürecimiz var. Bu lobi yabancı yatırımcılarımıza  Türkiye’ye yatırımlar yapmayın diye yazılar yazmış. Yurtdışında türlü türlü memleketi kötüleyen şikayetlerde bulunmuş. Bunlar artık memleket düşmanı ama onlara kötü bür haberimiz var.

 

Martı bu hafta Amerikan SPK’sından (SEC) yeşil ışığı aldı. Allah kısmet ederse bayramdan sonra New York Borsası’na açılış zilini çalmaya ve Türk bayrağını dikmeye gidiyoruz. Milli bir şirkete, bir Türk şirketine mani olmaya çalışanlar yaptıklarından utansınlar. Bugüne kadar yılmadık, yılmayacağız.

 

 

Bu ülke için uğraşmaktan canımızla kanımızla mücadele etmekten geri durmadık, durmayacağız. Bu yolda bizimle yürüyen 10 milyon TAG ve Martı kullanıcısına teşekkür ediyorum. Bu bayrağı gururla dalgalandırmamıza bu saatten sonra kimse engel olamaz.” açıklamasını yaptı.

Martı’nın İstanbul taksi esnafıyla yaşanan sorunları dile getirmesiyle beraber New York Borsası için de müjdeyi verdi. Girişim, önümüzdeki temmuz ayında listelenmeye başlayacak gibi duruyor. Konuyla alakalı yeni bilgileri öğrenmek için bizleri takipte kalın.

Güncel İçerikler