Meta’nın Twitter’a rakip olarak geliştirdiği uygulamadan ekran görüntüleri geldi

Elon Musk, geçtiğimiz Ekim ayında Twitter'ı satın almasını tamamladıktan sonra, Mark Zuckerberg, P92 (Project 92) kod adlı yeni bir platform geliştirmeye başladı.Ortaya çıka son bilgilere göre uygulamanın kullanımıyla alakalı yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Elon Musk, geçtiğimiz Ekim ayında Twitter‘ı satın almasını tamamladıktan sonra, Mark Zuckerberg, P92 (Project 92) kod adlı yeni bir platform geliştirmeye başladı. Ortaya çıka son bilgilere göre uygulamanın kullanımıyla alakalı yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Yeni uygulama, takipçilerinizi ve önerilen içeriği gösteren merkezi bir beslemeye sahip olacak ve izleyicilerinizle etkileşim kurmanıza olanak tanıyacak. 500 karaktere kadar olan metin güncellemeleri özlü ifadeler sunuyor. 5 dakikaya kadar videolar, bağlantılar ve fotoğraflar eklenebiliyor. Kullanıcılar, içerikle etkileşime geçmek için beğeni, yanıt ve yeniden gönderi seçeneklerine sahip olacak.

Meta, bu yeni uygulama hakkında:

“Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ araştırıyoruz. Yaratıcıların ve tanınmış kişilerin kendileriyle ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Project 92, içerik üretici kontrollerine ve hesap güvenliğine güçlü bir vurgu yapıyor. Yanıtları ve bahsetmeleri yönetme, spam’ı zahmetsizce engelleme veya bildirme ve gelişmiş güvenlik için 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma becerisine sahip olma imkanı sunuyor. Ayrıca Instagram’da engellenen tüm hesaplar, gizli kelime tercihleriyle birlikte taşınıp aynı topluluk yönergeleri uygulanacak.

Twitter’a rakip olarak geliştirilen uygulamanın Instagram’a dayalı ve Mastodon’a güç veren aynı ağ protokolü olan ActivityPub’ı entegre eden bağımsız bir program olacak. The Verge tarafından sızdırılan görüntüler, güvenli oturum açma ekranının bir görüntüsünü içeriyor.

Şüpheli bir şekilde Twitter’ın mevcut mobil uygulamasına benzeyen ana sayfa ve cevap ekranı ortaya çıkıyor. Uygulamanın ne zaman genel kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler