Meta, Twitter alternatifi P92 hakkında yeni bilgiler verdi

Meta, Twitter alternatifi olarak geliştirdiği P92 hakkında yeni bilgiler paylaştı. Yeni platform, özellikle içerik üreticiler ve tanınmış kişiler için özel olarak tasarlanmış merkezi olmayan bir sosyal ağ oluşturmayı amaçlıyor.

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi sosyal medya platformlarının tepe şirketi Meta, Twitter alternatifi olarak geliştirdiği P92 hakkında yeni bilgiler paylaştı. Yeni platform, özellikle içerik üreticiler ve tanınmış kişiler için özel olarak tasarlanmış merkezi olmayan bir sosyal ağ oluşturmayı amaçlıyor.

Son zamanlarda Instagram’ın ana şirketi Meta, Project 92 hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre merkezi olmayan uygulama, Mastodon gibi diğer uygulamalarla uyumlu olurken Instagram’ın temeli üzerine inşa edilecek. Dikkate değer özellikler arasında Instagram kimlik bilgilerinizi kullanarak oturum açma, mevcut takipçilerle senkronize olma yeteneği ve kullanıcı adınızın, biyografinizin ve Instagram’dan doğrulamanın sorunsuz bir şekilde taşınması sağlıyor.

Yeni uygulama, takipçilerinizi ve önerilen içeriği gösteren merkezi bir beslemeye sahip olacak ve izleyicilerinizle etkileşim kurmanıza olanak tanıyacak. 500 karaktere kadar olan metin güncellemeleri özlü ifadeler sunuyor. 5 dakikaya kadar videolar, bağlantılar ve fotoğraflar eklenebiliyor. Kullanıcılar, içerikle etkileşime geçmek için beğeni, yanıt ve yeniden gönderi seçeneklerine sahip olacak.

Project 92, içerik oluşturucu kontrollerine ve hesap güvenliğine güçlü bir vurgu yapıyor. Yanıtları ve bahsetmeleri yönetme, spam’ı zahmetsizce engelleme veya bildirme ve gelişmiş güvenlik için 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma becerisine sahip olma imkanı sunuyor. Ayrıca Instagram’da engellenen tüm hesaplar, gizli kelime tercihleriyle birlikte taşınıp aynı topluluk yönergeleri uygulanacak.

Uygulama üzerinden para kazanmayla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı. Bu ihmal, lansmanda potansiyel bir reklam yokluğunu gösteriyor. Sonuç olarak organik bir sosyal strateji geliştirmeye odaklanılacağını düşünülüyor. Uygulamanın mikro metin güncellemeleri, son zamanlarda Instagram akışını çoğaltan Twitter ekran görüntülerini paylaşma eğiliminin yerini alabilecek gibi duruyor. Ancak, kullanıcıların yeni platformlara nasıl tepki vereceğini tahmin etmek her zaman zor oluyor. Bu nedenle esneklik ve uyarlanabilirlik daha çok vurgulanıyor.

Haziran sonunda çıkması planlanan Project 92, kendilerini ifade etmek ve kullanıcılarla etkileşim kurmak için yeni bir yol arayan içerik üreticiler ve tanınmış kişiler için umut vaat ediyor. Gelişini beklerken, bu yeni merkezi olmayan sosyal ağın sürekli gelişen sosyal medya manzarası üzerindeki etkisinin nasıl olacağı oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler