Meta, Twitter benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor

Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger gibi platformların sahibi Meta, Twitter benzeri yazıların daha ön planda olduğu bir uygulama geliştiriyor.

Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger gibi platformların sahibi Meta, Twitter benzeri yazıların daha ön planda olduğu bir uygulama geliştiriyor. Platform hayata geçerse Twitter’a karşı oldukça iddialı bir rakip olacak.

Meta, kullanıcıların metin tabanlı güncellemeler yayınlamasına olanak tanıyan P92 kod adlı yeni bir sosyal medya uygulaması geliştiriyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Meta, içerik üreticilerinin ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşmaları için merkezi olmayan bir sosyal ağ araştırıyor. Araştırmaları yapılan sosyal ağ Twitter ile oldukça benzer bir yapı sergiliyor.

P92, kullanıcıların mevcut Instagram kimlik bilgileriyle giriş yapmalarına izin verecek. Henüz bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, yasal ve düzenleyici ekiplerin potansiyel gizlilik endişelerini araştırması ile proje devam ediyor. Henüz başlangıç ​​aşamasında olan projenin liderliğini Instagram CEO’su Adam Mosseri üstleniyor. Projenin en dikkat çekici yönü, ağın merkezi olmayan bir yapıya sahip olacak olması, kullanıcıların kendi bağımsız sunucularını ve içerik moderasyonu için kurallar oluşturmasına olanak tanıması olacak.

Merkezi olmayan bir ağ oluşturmak, Meta’nın Facebook ve Instagram’a yönelik standart eleştirileri geri iten bir uygulama ile deneyler yapmasını sağlayacak gibi görünüyor. Farklı gruplar, Meta tarafından belirlenen bir kurallar “tabanıyla” kendi topluluk standartlarını belirleyecek. Bu, alt dizinler olarak bilinen bireysel toplulukların Reddit’e benzeyecek.

Twitter’ın eleştirilere maruz kaldığı bu dönemde Meta’nın nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler