TikTok, akıllı telefonlar için yeni widget’lar geliştirdi

Dikey video formatıyla oluşturulan içerikleri hayatımıza entegre eden TikTok, sosyal medya uygulamasının ötesine çıkmak için yeni özellikler geliştiriyor. Hem iOS hem de Android cihazlar için TikTok arama widget'ları entegre ediliyor. 

Dikey video formatıyla oluşturulan içerikleri hayatımıza entegre eden TikTok, sosyal medya uygulamasının ötesine çıkmak için yeni özellikler geliştiriyor. Hem iOS hem de Android cihazlar için TikTok arama widget’ları entegre ediliyor.

Bu widget’lar, uygulamanın sadece video odaklı değil aynı zamanda bir arama motoruna dönüşmesini sağlıyor. Yeni özellik, TikTok ve Instagram gibi platformlar tarafından sunulan sürükleyici deneyimlerin geleneksel anahtar kelime tabanlı aramalar üzerinde önem kazandığı değişen çevrimiçi içerik keşfi ortamıyla uyumlu oluyor.

iPhone kullanıcıları artık TikTok deneyimlerini yeni kullanıma sunulan TikTok arama widget’ı ile geliştirebiliyor. Kullanıcılar, bu widget’ı ana ekranlarına entegre ederek TikTok’un arama işlevlerine kolayca erişebiliyor ve platformun faydasını eğlence ve sosyal etkileşimin ötesine taşıyabiliyor. Android kullanıcıları, kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmış başka TikTok widget’ının yanı sıra TikTok arama widget’ına da erişebiliyor.

Google’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, yeni internet kullanıcılarının değişen davranışlarının altını çizerek, onların daha sürükleyici içerik keşfetme yöntemlerine olan eğilimlerini vurguladı. Raghavan, özellikle gençlerin bilgi ararken Google gibi geleneksel arama motorlarına yönelme olasılıklarının daha düşük olduğunun altını çizdi. 

Bunun yerine, içeriği daha ilgi çekici ve etkileşimli yollarla keşfetmek ve ortaya çıkarmak için TikTok ve Instagram gibi platformlara güveniyorlar . Kullanıcı beklentilerindeki bu değişiklik, TikTok’u yeni nesil internet kullanıcılarının tercihlerini karşılayan bir arama hedefi haline getirmeye yöneltti.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda TikTok’un etkisi, İngiltere’deki yetişkinler arasında büyüyen bir haber kaynağı olarak ortaya çıktığı için eğlencenin ötesine geçiyor. Bu bulgu, özellikle TikTok’un Çin Komünist Partisi tarafından bir propaganda aracı olarak kullanıldığına dair son iddialar ışığında milletvekilleri arasında endişelere yol açıyor.

Daha önce bildirildiği üzere, uygulama aynı iddialar ışığında Montana eyaletinde yasaklanmayla karşı karşıya kalıyor. Haber tüketiminde genişleyen rolüyle TikTok’un kamuoyu üzerindeki etkisi ve bilginin yayılması dikkatli bir şekilde ele alınmasını gerektiriyor. Tarayıcının uygulama içerisinde ne kadar kullanılacağı oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler